ENERGETSKI INSTITUT HRVOJE POŽAR

Vijesti

Započeo LEMO (Learning E-mobility) projekt u suradnji sa Školom za cestovni promet iz Zagreba

LEMO je projekt čiji je koordinator Škola za cestovni promet iz Zagreba, a Energetski institut Hrvoje Požar jedan je od pridruženih partnera. Projekt je pokrenut u sklopu ERASMUS+ EU programa. Cilj projekta je povećanje kvalitete nastavnog programa, u sustavu strukovnog obrazovanja, kroz razvoj inovativnih novih obrazovnih modula za e-mobilnost, prijenos i širenje dobre prakse među europskim strukovnim školama i jačanje veze između strukovnog obrazovanja i tržišta rada, s naglaskom na području e-mobilnosti. Projekt će trajati 3 godine, a realizacija projekta će biti podijeljena u 3 faze.

Od partnera na projektu još sudjeluju: KOUVOLA REGION VOCATIONAL COLLEGE  iz Finske, ŠOLSKI CENTER CELJE iz Slovenije, NETEKO iz Zaboka, DUCATI komponenti d.o.o. iz Ludbrega, Avant car d.o.o. iz Slovenije i ACASA iz Španjolske.

Kroz prethodni projekt, Europe electric car (Leonardo da Vinci Partnerstvo, 2012-2014), Škola za cestovni promet iz Zagreba započela je pratiti nove tehnologije u prometu te ulagati u razvoj sposobnosti studenata i nastavnika strukovnih škola kroz obrazovanje i obuku o električnim automobilima. LEMO projekt je logičan nastavak s posebnim naglaskom na aspekt zaštite okoliša kroz koncept poticanja razvoja emobilnosti i dobivanja električne energije iz obnovljivih izvora.

Projekt će imati pozitivan utjecaj kroz razvoj stručnog znanja i kompetencije u području e-mobilnosti. Projekt će, ujedno, ustanoviti suradnju između Europskih strukovnih škola u području transporta i logistike i suradnju  između strukovnih škola i privatnog sektora, čime se stvaraju uvjeti za bolje umrežavanje i razmjenu iskustava i primjera dobre prakse, organizaciji strukovnog obrazovanja i mobilnost studenata i učitelja.

Potencijalno dugoročne koristi od ovog projekta biti će vidljive kroz bolju koordinaciju obrazovnog sustava i gospodarstva, kao i kroz popularizaciju ideje o emobilnosti što podržava napore svih članica EU-a da se osigura najmanje 10% energije iz obnovljivih izvora od ukupne potrošnje do 2020. godine u svim oblicima prijevoza.
lemo

Podijeli

Više objava

Kategorije

Arhiva