ENERGETSKI INSTITUT HRVOJE POŽAR

Vijesti

SMART-MED-PARKS

SMART-MED-PARKS je pilot-projekt financiran u okviru programa MED kojemu je svrha povećavanje energetske učinkovitosti u znanstveno-tehnološkim parkovima (ZTP-ovi) doprinoseći time stvaranju modela autonomne proizvodnje i potrošnje energije upotrebom Pametnih Mreža.
Model, ispitan u pet znanstveno-tehnoloških parkova u Španjolskoj, Italiji, Francuskoj i Portugalu, promiče energetsku učinkovitost i integraciju obnovljivih energije kao ključnog čimbenika konkurentnosti i održivosti sadašnjeg gospodarsko-socijalnog modela u sličnim parkovima u područje Sredozemlja (Med Area).
Energetski institut Hrvoje Požar, kao jedan od partnera na projektu, aktivno sudjeluje surađujući s pet znanstveno tehnološka parka u Hrvatskoj (Razvojna agencija Zagreb, Znanstveno-tehnologijski park Sveučilišta u Rijeci, Tehnološki park Varaždin, Poduzetnički inkubator BIOS, Tehnološko-inovacijski centar Međimurje). Pruža im stručnu i savjetodavnu potporu te prenosi i implementira znanja stečene u sklopu Smart MED Parks projekta. Više informacija o projektu možete pronaći na web stranici projekta: www.smartmedparks.eu/hr
Kao projekt koji se nadovezuje, tj. koji je komplementaran Smart MED Parks projektu je Collaborative Framework for Energy Efficient SME Systems – CO-EFFICIENT projekt (http://coefficient-project.eu/). Glavni cilj projekta je unaprijediti inovacije i već dostupne tehnologije u smislu energetske učinkovitosti i korištenja obnovljivih izvora energije u poslovanju i proizvodnim procesima malih i srednjih poduzeća na Mediteranu.
 
smartmedparks_logo

Podijeli

Više objava

Kategorije

Arhiva