Energy institute HRVOJE POŽAR

News

Energetski institut Hrvoje Požar potvrđuje informacije o COVID-19 pozitivnim zaposlenicima

Ovim putem željeli bismo potvrditi da je naš prvooboljeli zaposlenik razvio simptome 5. lipnja u večernjim satima te od tada nije dolazio na posao u Institut. 16. lipnja u popodnevnim satima dijagnosticiran je kao COVID-19 pozitivan, te smo tada i mi zaprimili tu informacijuU stalnom smo kontaktu s oboljelim kolegom čije je stanje stabilno te mu želimo brz oporavak. 
Odmah po primitku prve informacije o potvrđenom slučaju poduzete su sve dodatne mjere sukladno uputama Stožera civilne zaštite i epidemiologa te internim procedurama. 
Epidemiološka služba kontaktirala je bliske kontakte oboljelog koji su testirani i nalaze se u samoizolaciji. U popodnevnim satima 17. lipnja potvrđena su još četiri pozitivna slučaja među testiranim bliskim kontaktima. Svi se dobro osjećaju i nemaju simptome. Epidemiolozi provode dodatna testiranja zaposlenika prema utvrđenom protokolu epidemiološke službe Nastavnog zavoda za javno zdravstvo Dr. Andrija Štampar.
Svi zaposlenici poslani su na rad od kuće odmah pri zaprimanju informacije o oboljelom kolegi. Zgrada Instituta je zatvorena te se danas provodi dezinfekcija. 

Podijeli

Related Posts

Categories

Archive