ENERGETSKI INSTITUT HRVOJE POŽAR

Vijesti

Dan Energetskog instituta Hrvoje Požar

Povodom obilježavanja 21. obljetnice postojanja i rada Energetskog instituta Hrvoje Požar, dana 3. srpnja, organiziran je tradicionalni godišnji susret s novinarima na kojem je ravnatelj Instituta dr.sc. Goran Granić predstavio poslovne aktivnosti Instituta u zemljama regije, izradu važnih strateških dokumenata, te potporu Instituta u reformama energetskog sektora zemalja INOGATE. Izdvojeni su i prvi samostalni poslovi Instituta u Africi (Zambia, Tanzanija i Kenija).
Institutu, ostvarujući suradnju s velikim brojem tvrtki iz Europe i Amerike, kontinuirano rastu poslovne aktivnosti na projektima izvan Hrvatske. Posebno su važni projekti na kojima Institut radi, a bitni su za cijelu regiju. U proteklih 10 godina Institut je realizirao, ili je u fazi realizacije, 45 europskih projekata. Time je uspostavljena velika mreža suradnika iz raznih institucija Europske unije. U Hrvatskoj je Institut potpora privatnim investitorima u obnovljive izvore i energetsku učinkovitost, lokalnoj zajednici, kao i potpora aktivnostima na reformi energetskog sektora.
„Europska politika nije konzistentna i ako se sastavnice energetske politike međusobno ne harmoniziraju samo uspostavljanje Energetske unije neće donijeti očekivane koristi.“, izjavio je dr.sc. Goran Granić prisutnim novinarima.
Uz ravnatelja Instituta, susretu su prisustvali i voditelji odjela: dr.sc. Branka Jelavić, dr.sc. Mladen Zeljko i dr.sc. Goran Majstrović.
Dan Instituta
 
 

Podijeli

Više objava

Kategorije

Arhiva