ENERGETSKI INSTITUT HRVOJE POŽAR

Vijesti

EIHP dobio još jednog doktora znanosti

U četvrtak, 3.12.2020. godine, doktorirao je naš kolega Bruno Židov na Fakultetu strojarstva i brodogradnje, Sveučilište u Zagrebu na temu: „Razvoj novih samoobnovljivih kompozitnih premaza s inhibitorima korozije“ (naziv na engleskom jeziku: “Development of new self-healing composite coatings with corrosion inhibitors”).

Kolega Židov ovim radom želi skrenuti pozornost na razvojne i političke procese koji se trenutno odvijaju u energetskom i neenergetskom sektoru, gdje se nedvosmisleno može zaključiti da smo u fazi povijesne transformacije prema klimatski neutralnoj ekonomiji. Postizanje energetskih i klimatskih ciljeva zahtijeva potrebna tehnološka poboljšanja. Napredak u smislu zaštitnih premaza izravno će utjecati na troškove, sigurnost i socijalne aspekte, kao i na klimatske promjene, koje se smatraju jednom od najvećih prijetnji suvremenom čovječanstvu.

Glavni cilj istraživačkih aktivnosti prvenstveno se odnosio na razvoj učinkovitih, pametnih, samoobnovljivih premaza nove generacije za zaštitu od korozije.

Čestitamo mu na uspjehu!

Podijeli

Više objava

Kategorije

Arhiva