ENERGETSKI INSTITUT HRVOJE POŽAR

Vijesti

IEA Bioenergy Task 43 promovirao razvitak održivog korištenja biomase

U četvrtak, 1.10., u prostoru Energetskog instituta Hrvoje Požar, dr.sc. Branka Jelavić (hrvatska predstavnica pri ExCo)  predstavila je rad upravljačkog odbora, a dr.sc. Biljana Kulišić (nacionalna voditeljica Task-a)  nastavila je s prezentacijom rada IEA Bioenergy Task 43. Na prezentaciji su prisustvovali predstavnici Ministarstva poljoprivrede, Ministarstva gospodarstva, Fonda za zaštitu okoliša i energetsku učinkovitost, Hrvatske poljoprivredne agencije, Šumarskog fakulteta u Zagrebu i Hrvatske udruge za biomasu.
IEA Bioenergy Task 43 nastoji promovirati razvitak održivog korištenja biomase u energetske svrhe koji potiče iz dobro-informiranih odluka poslovnog okruženja, ali i nadležnih tijela koja kreiraju to poslovno okruženje. Više o IEA Bioenergy Task 43 možete pronaći OVDJE.
Prezentacije su bile uvod u diskusiju kako koristiti informacije i materijale Task-a u svakodnevnom radu nadležnih tijela, na području korištenja energije iz biomase unutar poljoprivrede i šumarstva, na održivi način.
Korištenje biomase u energetske svrhe je dinamičan i interdisciplinarni proces koji svakim danom donosi nova saznanja. Time je i poznavanje izvora pouzdanih i provjerenih informacija te slobodan pristup tim informacijama neophodan u svakom radu koji razmatra korištenje biomase u energetske svrhe.
[button link=”http://www.eihp.hr/wp-content/uploads/2015/10/IEABioenergyTask43.pdf” color=”silver” newwindow=”yes”] Prezentacija 1[/button]  [button link=”http://www.eihp.hr/wp-content/uploads/2015/10/IEA_ExCo.pdf” color=”silver” newwindow=”yes”] Prezentacija 2[/button]
 Task3-  Task2
 
 

Podijeli

Više objava

Kategorije

Arhiva