ENERGETSKI INSTITUT HRVOJE POŽAR

Vijesti

Održana radionica u sklopu europskog projekta TRUST-EPC-SOUTH

logo_trh
21. listopada 2016., u sklopu europskog projekta TRUST-EPC-SOUTH, Energetski institut Hrvoje Požar organizirao je radionicu pod nazivom Izgradnja povjerenja u ugovaranje energetskog učinka za projekte energetske učinkovitosti i održive energije u tercijarnom sektoru zemalja južne europe –TRUST EPC SOUTH.
Radionica je bila usmjerena na potencijalne klijente u privatnom tercijarnom sektoru (vlasnike nekretnina, upravitelje nekretnina i tehničko osoblje). Cilj joj je bio ponuditi sudionicima opće teorijske i praktične informacije o ugovorima o energetskom učinku te prezentirati trenutno stanje na tržištu.
U prvom, uvodnom dijelu seminara, predstavljen je  sam TRUST-EPC-SOUTH projekt  te je otvoren poziv za prijavu pilot projekata. Predstavljeni su rezultati analize stanja na tržištu s identificiranim preprekama uz prikaz relevantnih usporedbi u odnosu na ostale zemlje koje sudjeluju u projektu.
Drugi segment je bio usmjeren na energetsku učinkovitost, ugovore o energetskom učinku i mogućnosti financiranja mjera energetske učinkovitosti. Poslovni model ugovora o energetskom učinku je objašnjen sudionicima uz naznaku korištenih tehnologija te financijsko-pravne aspekte. Mogućnost financiranja je jedno od glavnih pitanja u Republici Hrvatskoj te je prezentirano trenutno stanje.
Treći segment bio je usmjeren na pružatelje usluge i primjere iz dugogodišnje prakse koje su iznijeli HEP ESCO i DALEKOVOD ESCO.
 

Podijeli

Share on facebook
Share on twitter
Share on linkedin

Više objava

Kategorije

Arhiva