ENERGETSKI INSTITUT HRVOJE POŽAR

Vijesti

Sudjelovanje EIHP-a u okviru SREDIŠNJE KONFERENCIJE O ZELENOJ GRADNJI I ODRŽIVOM RAZVOJU

[et_pb_section fb_built=”1″ admin_label=”section” _builder_version=”3.22″][et_pb_row admin_label=”row” _builder_version=”3.25″ background_size=”initial” background_position=”top_left” background_repeat=”repeat”][et_pb_column type=”4_4″ _builder_version=”3.25″ custom_padding=”|||” custom_padding__hover=”|||”][et_pb_text admin_label=”Text” _builder_version=”4.4.4″ background_size=”initial” background_position=”top_left” background_repeat=”repeat” hover_enabled=”0″]

Hrvatski savjet za zelenu gradnju okupio je više od 500 sudionika i 50 predavača kroz 8 panela u okviru SREDIŠNJE KONFERENCIJE O ZELENOJ GRADNJI I ODRŽIVOM RAZVOJU koja se održala treću godinu zaredom. Konferencija se održala u digitalnom obliku (putem ZOOM aplikacije) te je trajala 4 dana -17./19./24./26. studeni 2020. godine. Ova konferencija predstavlja središnje godišnje okupljanje profesionalaca koji se bave zelenom ekonomijom te održivom gradnjom i mobilnosti.

Na konferenciji je sudjelovao Dražen Jakšić, ravnatelj Energetskog instituta Hrvoje Požar, s predavanjem na temu: „Zgradarstvo kao ključan izazov energetske tranzicije u RH“. U izlaganju je istaknuta potreba značajnog ubrzanja obnove stambenog fonda kako bi se povećala energetska učinkovitost i ispunili ciljevi smanjenja emisija stakleničkih plinova. Za postizanje klimatske neutralnosti Republike Hrvatske do 2050. godine, potrebne investicije u zgradarstvo višestruko premašuju iznos investicija u sve ostale sektore zajedno.

Više informacija na linku: https://gbccroatia.org/sredisnja-konferencija-o-zelenoj-gradnji-i/blog/490

 

Izvor: Hrvatski savjet za zelenu gradnju / Croatia Green Building Council

 

[/et_pb_text][/et_pb_column][/et_pb_row][/et_pb_section]

Podijeli

Share on facebook
Share on twitter
Share on linkedin

Više objava

Kategorije

Arhiva