ENERGETSKI INSTITUT HRVOJE POŽAR

Vijesti

Summit energetske demokracije od 10. do 12. travnja 2019. godine u Puli


Pozivamo vas na Summit energetske demokracije od 10. do 12. travnja 2019. godine u Puli

Summit energetske demokracije je krovni događaj projekta u koji je uloženo nekoliko godina istraživanja te summit koji pokriva sve ključne aspekte i složenu problematiku vezanu uz najširi pojam energetike. Pojam energetske demokracije nije odabran slučajno, pošto upravo demokracija sugerira najvišu razinu odgovornosti i suodgovornosti za budućnost planeta, kroz energetske politike, tehnološki razvoj, međunarodnu i regionalnu suradnju, hrabrost i viziju u iskoracima.
Summit energetske demokracije okupit će vrhunske domaće i međunarodne stručnjake, poslovne lidere i kreatore energetskih i industrijskih politika, kako bi razgovarali o važnim temama koje oblikuju industrije. Odgovore na pitanja ključna za naš svakodnevni život sudionici će čuti od vrhunskih lidera industrije, a je ujedno i mjesto susreta sa stručnjacima iz povezanih industrija kao što su internetska sigurnost, „big data“ ili internet stvari (IoT).
Prioriteti energetske politike RH do 2030. godine s pogledom na 2050. godinu te izrada nove energetske strategije bit će u središtu zanimanja jednako kao i širi regionalni kontekst složenosti energetskog sektora i sigurnosti opskrbe. Jednako tako, važne tematske cjeline činit će problematika reforme institucionalnog okvira u energetskom sektoru, provedba kratkoročnih sektorskih mjera u cilju pokretanja gospodarskog rasta te pokretanje srednjoročnih i dugoročnih mjera po pojedinim energetskim podsektorima. Osobita pozornost bit će posvećena energetskoj demokraciji u najširem smislu kao i promociji naprednih energetskih mreža.

Skup se obraća širokom spektru dionika u rasponu od države, lokalnih zajednica, gospodarskih subjekata, znanstvenih i obrazovnih institucija i udruga građana te okuplja vrhunske stručnjake koji će tumačiti i raspravljati o najvažnijim aktualnim trendovima u energetici.

Pozivamo Vas da svojom nazočnošću i aktivnim sudjelovanjem pridonesete uspjehu Summita s ciljem proširivanja dosadašnjih iskustava i usvajanja novih stručnih i znanstvenih spoznaja.
PROGRAM
Sve ostale informacije

Podijeli

Više objava

Kategorije

Arhiva