ENERGETSKI INSTITUT HRVOJE POŽAR

Vijesti

U sklopu projekta CE-HEAT Interreg CE razvijen Atlas otpadne topline

U sklopu CE-HEAT Interreg Central Europe projekta, Energetski institut Hrvoje Požar u suradnji s Geodetskim fakultetom Sveučilišta u Zagrebu razvio je atlas otpadne topline.
Svrha atlasa je pružiti pregledan i georeferencirani prikaz potencijala otpadne topline na području Republike Hrvatske. U prvoj fazi prikupljanja podataka bazirali smo se na povlaštenim proizvođačima električne energije koji kao energent koriste biomasu i bioplin. Podaci o izvorima otpadne topline kombinacija su modeliranog potencijala na temelju javno dostupnih podataka i stvarnih podataka dobivenih iz upitnika.
Poveznica za atlas se nalazi ovdje (https://aot.eihp.hr/gis), a detaljne upute za korištenje WebGIS alata nalaze se na poveznici.

Atlas otpadne topline omogućava:

  • navigacija (eng. zoom, pan …) po karti
  • pregled atributnih podataka po lokaciji za sve vektorske slojeve u sustavu
  • filtriranje podataka na karti prema zadanim atributima (kombinacije filtera po atributima)
  • izvoz (eng. export) svih ili odabranih podataka u csv. Excel ili json. format putem web aplikacije.
  • print karte sa zaglavljem (u mjerilu) u pdf datoteku
  • uređivanje prostornih i atributnih podataka putem weba minimalno podržane CAD opcije: pomicanje objekata (eng. move), spajanje linija (eng. join), razdvajanje linija (eng. break), promjena smjera linije (eng. reverse), snapiranje na posjeće objekte (eng. snap), dupliciraj (eng. duplicate), rotacija (eng. rotate), preuzmi geometriju (eng. copy)
  • primjenu alata za mjerenje duljina, površina, koordinata
  • preklop vektorskih podataka sa vlastitim rasterskim podacima (digitalni orthofoto, TK25 i sl.) kao i iz vanjskih izvora (WMS izvor, Google Maps, OpenStreetMap i sl.)
  • pristup atlasu putem korisničkog imena i zaporke (možete se registrirati i kao „Gost“)

Ukoliko želite da se podaci o otpadnoj toplini na vašoj lokaciji integriraju u Atlasu otpadne topline slobodno nas kontaktirajte (voditelj CE-HEAT projekta u EIHP: idrmac@eihp.hr).
Za više informacija o projektu posjetite CE-HEAT web stranicu (https://www.interreg-central.eu/Content.Node/CE-HEAT.html).

Podijeli

Share on facebook
Share on twitter
Share on linkedin

Više objava

Kategorije

Arhiva