ENERGETSKI INSTITUT HRVOJE POŽAR

Vijesti

Dodijeljene nagrade Zaklade Hrvoje Požar

U četvrtak 6. srpnja 2023. u Knjižnici Hrvatske akademije znanosti i umjetnosti održana je 28. svečanost dodjele godišnjih nagrada Zaklade Hrvoje Požar Hrvatskog energetskog društva. Godišnja nagrada dodjeljuje se za značajnu stručnu i znanstvenu djelatnost u razvitku energetike, inovacije i popularizaciju znanosti te studentima energetskog usmjerenja za izvrstan uspjeh u studiju ili za osobito zapažen diplomski rad. Nagrada nosi ime akademika Hrvoja Požara (1916.–1991.), Akademijinog glavnog tajnika od 1978. do 1991.

Za značajnu stručnu i znanstvenu djelatnost u razvitku energetike nagrađen je dr. sc. Vladimir Jelavić, za popularizaciju energetike Ivana Belić, za inovacije u području energetike tvrtka Koer d.o.o., za realizirani projekt racionalnog gospodarenja energijom i unapređenje kvalitete okoliša vezano uz energetske objekte tvrtka Podravka d.d., za zapažen uspjeh u dosadašnjem studiranju studija energetike i energetskih usmjerenja završne godine preddiplomskog i diplomskog sveučilišnog studija Blaž Petric te za posebno zapažen diplomski rad iz područja energetike Lorena Vrbanac.

Više informacija pročitajte na: https://www.info.hazu.hr/2023/07/28-svecanost-dodjele-godisnjih-nagrada-zaklade-hrvoje-pozar-hrvatskog-energetskog-drustva/

Podijeli

Više objava

Kategorije

Arhiva