ENERGETSKI INSTITUT HRVOJE POŽAR

Vijesti

‘Energija u Hrvatskoj’ – godišnji pregled za 2022.

Objavljeno je trideset i prvo izdanje energetskog pregleda “Energija u Hrvatskoj”, čime Ministarstvo gospodarstva i održivog razvoja nastavlja s informiranjem domaće i inozemne javnosti o odnosima i kretanjima u hrvatskom energetskom sustavu.

U pregledu su na uobičajen i prepoznatljiv način navedene brojne informacije i karakteristične veličine hrvatskog energetskog sustava koje se odnose na proizvodnju i potrošnju energije na svim razinama. Provedena je detaljna analiza energetskih tokova te su prikazane brojne informacije o kapacitetima, zalihama, cijenama, kao i pojedinačne energetske bilance sirove nafte, svih naftnih derivata, prirodnog plina, električne energije, toplinske energije, ugljena i obnovljivih izvora energije.

Također su prikazani osnovni gospodarski i financijski pokazatelji, emisije onečišćujućih tvari u zrak te osnovni pokazatelji učinkovitosti korištenja energije. Prikazan je indeks energetske učinkovitosti ODEX kojim se prati višegodišnji razvoj energetske učinkovitosti u sektoru industrije, prometa, kućanstava i ukupno.

Publikaciju možete preuzeti OVDJE.

Podijeli

Više objava

Kategorije

Arhiva