ENERGETSKI INSTITUT HRVOJE POŽAR

Vijesti

Imenovan novi ravnatelj Energetskog instituta Hrvoje Požar

20. veljače 2020. održana je sjednica Upravnog vijeća na kojoj je Dražen Jakšić imenovan za novog ravnatelja EIHP-a na mandat od četiri godine.
Dražen Jakšić istaknuti je energetski stručnjak s više od 20 godina iskustva u planiranju razvoja energetskog sektora, optimizaciji rada sustava te analizama tržišta električne energije. Diplomirao je na zagrebačkom Fakultetu elektrotehnike i računarstva 1999. godine gdje se zapošljava kao znanstveni novak. Završio je studij poslovnog upravljanja 2003. godine.
Energetskom institutu Hrvoje Požar pridružuje se 2006. kao stariji istraživač, a od 2011. je na poziciji zamjenika voditelja Odjela za proizvodnju i transformaciju energije.
U EIHP-u je vodio i sudjelovao u mnogobrojnim projektima, kako u Hrvatskoj tako i na međunarodnom planu, osobito na području jugoistočne Europe, subsaharske Afrike te Azije, kao i u više europskih projekata. Kao predavač i vanjski ekspert Međunarodne agencije za atomsku energiju sudjelovao je u programima edukacije korištenja alata za planiranje razvoja energetskog sustava u više zemalja. Područje njegova stručnog rada obuhvaćaju i studije izvodljivosti za energetske objekte te razvoj energetske regulative.
Želimo mu svi puno uspjeha u radu i veselimo se novim poslovnim uspjesima uz njega!

Podijeli

Više objava

Kategorije

Arhiva