ENERGETSKI INSTITUT HRVOJE POŽAR

Vijesti

LEMO projekt i Citroen C-Zero predstavljeni na Europskom tjednu mobilnosti

U srijedu, 16. rujna, u sklopu Europskog tjedna mobilnosti u Tehničkom muzeju u Zagrebu predstavljen je projekt “Learning E-mobility (LEMO). Projekt LEMO provodi se u sklopu EU financiranog programa Erasmus+. Nositelj projekta je Škola za cestovni promet, a Energetski institut Hrvoje Požar je partnera projekta. Prezentaciju o projektu, u kino dvorani Tehničkog muzeja, održali su učenici iz Škole za cestovni promet.

2_w

Grad Zagreb i ove godine organizira niz aktivnosti kojima će se uključiti u Europski tjedan mobilnosti, manifestaciju koja se svake godine obilježava od 16. do 22. rujna u organizaciji Europske komisije, s ciljem da se potakne javna svijest o potrebi akcije protiv zagađenja uzrokovanog povećanjem motoriziranog prometa u urbanim sredinama, a samim time i poboljša kvaliteta života građana europskih gradova. Četrnaesto izdanje Europskog tjedna mobilnosti održat će širom Europe i svijeta pod sloganom ‘Izaberi, promijeni, kombiniraj’ (‘Choose, change, combine’). Ovogodišnji tjedan mobilnosti zamišljen je kao tjedan u kojemu gradovi promoviraju postojeće strategije i najbolje prakse vezane uz održivi promet i mobilnost, razmjenjuju iskustva i promišljaju nove dugoročne mjere usmjerene podizanju kvalitete života građana vezanih uz održivi promet i mobilnost.
Koordinator programskih aktivnosti Europskog tjedna mobilnosti je Gradski ured za socijalnu zaštitu i osobe s invaliditetom, a u njegovu obilježavanju sudjeluju i ostali gradski uredi i službe.

Cijeli program Tjedna mobilnosti možete pogledati OVDJE.

C Zero

Podijeli

Više objava

Kategorije

Arhiva