ENERGETSKI INSTITUT HRVOJE POŽAR

Vijesti

Održana IAEA radionica u Energetskom institutu Hrvoje Požar

U periodu od 27. do 31. srpnja 2015. godine u Energetskom institutu Hrvoje Požar održana je međunarodna radionica pod nazivom Training Meeting/Workshop on Exhange of Experience on Modelling Energy System for Planning. Radionicu već nekoliko godina za redom u EIHP provodi Međunarodna agencija za atomsku energiju (International Atomic Energy Agency – IAEA) iz Beča.
Cilj radionice bio je omogućiti razmjenu iskustava između država članica IAEA u korištenju alata za planiranje i analizu energetskog sektora razvijenih od strane Međunarodne agencije za atomsku energiju. Sudionici radionice usredotočili su se na metodološke aspekte alata i važnost koju imaju za formulaciju energetske politike i strategije za promicanje održivog razvoja i borbe protiv klimatskih promjena u zemljama sudionicama.
Radionica je i ove godine okupila stručnjake iz brojnih zemalja svijeta: Alžira, Argentine, Brazila, Kameruna, Kine, Kube, Indonezije, Irana, Jamajke, Jordana, Kenije, Malezije, Nigerije, Rumunjske, Rusije, Senegala, Sudana, Tunias, Ukrajina, Tanzanije, Urugvaja i Vijetnama.
IAEA1 IAEA3 IAEA2 IAEA5

Podijeli

Share on facebook
Share on twitter
Share on linkedin

Više objava

Kategorije

Arhiva