ENERGETSKI INSTITUT HRVOJE POŽAR

Vijesti

Najava sutrašnje završne konferencija IEE projekata o daljinskom grijanju i hlađenju

sdhLogo_print 

SDHplus – Nove poslovne prilike za solarno daljinsko grijanje i hlađenje

Rescue – Hlađenje obnovljivim izvorima energije u urbanoj Europi

 

 utorak, 26. svibnja 2015.

The Westin hotel

Izidora Kršnjavoga 1,  Zagreb

Ovom konferencijom nastojimo podržati aktualnu temu primjene obnovljivih izvora energije u daljinskom grijanju i hlađenju, pružanjem saznanja o suvremenim rješenjima i fokusiranjem na hrvatske uvjete.
Okosnica konferencije su rezultati dvaju uspješnih projekata koji potiču razvoj ovih tehnologija. Konferencija je dragocjena prilika za razmjenu ideja i iskustava za sve sudionike na tržištu toplinske energije – od donositelja odluka, lokalnih zajednica, urbanista, do stručnjaka iz područja toplinarstva i solarne energije. Prvenstveno, konferencija je prilika za konstruktivnu diskusiju s prepoznavanjem poteškoća i izazova u primjeni suvremenih tehnologija i sustava, kakvu nalažu i domaće strategije i međunarodne obaveze, u hrvatskim uvjetima.
Preliminarni program konferencije se nalazi u ovdje.
Jezik konferencije:  hrvatski/engleski. Dio prezentacija se očekuje na engleskom jeziku, simultani prijevod nije predviđen.
Prijava:   Sudjelovanje na konferenciji možete prijaviti ovdje do 22.5.2015.
Prisustvovanje konferenciji je besplatno.
 
Projekt SDH se uspješno provodi već niz godina u razvijenim Europskim zemljama, i cilj je potpora razvitku postrojenja solarnog daljinskog grijanja i u Hrvatskoj. Bit će predstavljeni glavni rezultati i saznanja stečena tijekom trogodišnjeg trajanja projekta SDHplus. Primjeri uspješnih iskustava u zemljama EU će se prikazati s osvrtom na stanje kod nas.
Projekt Rescue je usmjeren na korištenje OIE u daljinskom hlađenju. Potrebe za rashladnom energijom u Europi su na najvišim zabilježenim razinama, te se  očekuje i budući rast. Hlađenje ima visoki udio u potrošnji električne energije i posljedičnu odgovornost za emisije, a koncepti daljinskog hlađenja su održiva alternativa za europske gradove koji teže suvremenim rješenjima. Rescue projekt ima za cilj poduprijeti gradove i dionike u naporima nalaženja inteligentnih rješenja za budućnost. Tijekom ove konferencije Rescue projektni partneri i stručnjaci organizacije EuroHeat & Power će sudionicima dati pregled najvažnijih tema i procesa iz područja održivog hlađenja.
Konferencija se organizira u okviru IEE projekta ‘SDHplus – Nove poslovne prilike za solarno daljinsko grijanje i hlađenje‘ te IEE projekta Rescue – Hlađenje obnovljivim izvorima energije u urbanoj Europi. Za više informacija posjetite www.solar-district-heating.eu/hr  i www.rescue-project.eu.
 
Projekti SDHplus i Rescue provode se uz sufinanciranje EU programa Inteligentna energija.
Logo-EU2
 
 

Podijeli

Više objava

Kategorije

Arhiva