ENERGETSKI INSTITUT HRVOJE POŽAR

Vijesti

Obilježeno 22. godina rada Energetskog instituta Hrvoje Požar

Zagreb, 1. srpnja 2016, u povodu obilježavanja 22. obljetnice postojanja i rada Energetskog instituta Hrvoje Požar organiziran je tradicionalni godišnji susret s novinarima na kojem je ravnatelj Instituta dr.sc. Goran Granić predstavio poslovne aktivnosti Instituta.
Institutu, ostvarujući suradnju s velikim brojem tvrtki iz Europe, Afrike i Amerike, kontinuirano rastu poslovne aktivnosti na projektima izvan Hrvatske. Posebno su važni projekti na kojima Institut radi, a bitni su za cijelu regiju. Od 2005. godine Institut je sudjelovao na više od 60 europskih projekata. Time je uspostavljena velika mreža suradnika iz raznih institucija Europske unije. U Hrvatskoj je Institut potpora privatnim investitorima u obnovljive izvore i energetsku učinkovitost, lokalnoj zajednici, kao i potpora aktivnostima na reformi energetskog sektora.
„Energetski institut ima preko 60% ukupnih poslovnih aktivnosti izvan područja Hrvatske te je, nakon širenja poslovnih aktivnosti u području regije, istočne Europe i Azije, otvorio poslove i u Africi. Raduju nas i nove poslovne aktivnosti u susjednoj Sloveniji. Nastavljamo s edukacijom za certifikatore u zgradarstvu, a započeli smo i s aktivnostima edukacije za energetske preglede za velike tvrtke. Na međunarodnom planu, kroz niz europskih projekata nastavljamo edukaciju za specifične teme i klijente, te organizaciju tečajeva s IAEA i FAO.“, izjavio je dr.sc. Goran Granić prisutnim novinarima.
Uz ravnatelja Instituta, susretu su prisustvovali i voditelji odjela: dr.sc. Branka Jelavić, dr.sc. Mladen Zeljko i mr.sc. Damir Pešut.
 

Podijeli

Više objava

Kategorije

Arhiva