ENERGETSKI INSTITUT HRVOJE POŽAR

Vijesti

Obilježeno 23. godine rada Energetskog instituta Hrvoje Požar

U povodu obilježavanja 23. obljetnice postojanja i rada Energetskog instituta Hrvoje Požar, 7. srpnja, organiziran je tradicionalni godišnji susret s novinarima na kojem je ravnatelj Instituta dr. sc. Goran Granić predstavio poslovne aktivnosti Instituta.
Institutu, zbog suradnje s velikim brojem tvrtki iz Europe, Afrike i Amerike, kontinuirano raste poslovna aktivnost na projektima izvan Hrvatske. Posebno su važni projekti na kojima Institut trenutno radi, a važni su za cijelu regiju. Od 2005. godine Institut je sudjelovao na više od 60 europskih projekata. Time je uspostavljena velika mreža suradnika iz raznih institucija Europske unije. U Hrvatskoj je Institut potpora privatnim investitorima u obnovljive izvore i energetsku učinkovitost, lokalnoj zajednici. Vrlo je važna i njegova potpora aktivnostima na reformi energetskog sektora.
„Energetski institut Hrvoje Požar je u razdoblju 2016. i 2017. nastavio svoju poslovnu strategiju uz postojeće poslovne aktivnosti analiza i planiranja energetskih sustava, podsustava i dijelova sustava, povećanja kompetencija u području primjene novih tehnologija, zaštite klime i okoliša. Dosegnuta je razina od 70 posto poslovnih aktivnosti izvan Hrvatske. Nastoje se zadržati, ali i proširiti poslovne aktivnosti u zemljama regije i za regiju u cjelini, istočne europske zemlje koje nisu članice EU-a i u Africi. Zanimljivi su projekti u području obrade specifičnih kategorija otpada na kojima se s partnerima provode istraživanja iskorištavanja otpada, a radi se na pripremi istraživanja za obradu mulja nakon pročišćavanja otpadnih voda. U Hrvatskoj se očekuju velike aktivnosti u izradi nove energetske strategije i svih pratećih dokumenata, implementacije Zimskog paketa EU-a, nove platforme za obnovljive izvore, nove platforme za energetsku statistiku i također nove platforme za energetsku sigurnost.“, izjavio je dr. sc. Goran Granić prisutnim novinarima.
Uz ravnatelja Instituta, susretu su prisustvali i voditelji odjela: dr. sc. Branka Jelavić i mr. sc. Damir Pešut.

Podijeli

Više objava

Kategorije

Arhiva