ENERGETSKI INSTITUT HRVOJE POŽAR

Vijesti

Održan susret vlasnika električnih vozila i medijsko predstavljanje rezultata LEMO projekta


25. travnja u Školi za cestovni promet Zagreb održan je susret vlasnika električnih vozila i medijsko predstavljanje rezultata LEMO projekta. Na predstavljanju su prezentacije održali voditeljica projekta gđa. Snježana Kovač, partnerske škole iz Finske i Slovenije, gosp. Drago Vasilj iz Gradskog ureda za energetiku, gospodin Domagoj Puzak iz HEP-a, gđa. Snježana Malić-Limari ravnateljica PP Medvednica, poduzetnik i prvi vlasnik Tesla vozila u Hrvatskoj, gospodin Saša Cvetojević i tvrtka SPIN CITY – URBAN MOBILITY D.O.O.
Energetski institut Hrvoje Požar, kao jedan od partnera projekta aktivno je sudjelovao u njemu od samog početka prijave na natječaj pa do kraja pripreme nastavnog materijala.
Pozivu za sudjelovanje su se uz vlasnike električnih vozila odazvali i predstavnici raznih gradskih ureda i strukovnih škola (Tehnička škola Sisak, Tehnička škola Daruvar, Strukovna škola Đurđevac, Elektrostrojarska i prometna škola Osijek), FPZ, Veleposlanstvo Finske, MZOS i tvrtke Mitsubishi-motors Croatia, Hrvatska pošta, Narodne novine, novinari i drugi uzvanici.
Projekt „Learning E-Mobility“ počiva na ideji nastavnika Škole za cestovni promet iz Zagreba da promiče ideju e-mobilnosti i korišenje električen energije iz obnovljivih izvora u cestovnom prometu te da na taj način strukovno obrazovanje u područu prometa i logistike približi potrebama tržiša rada. Objedinjujući znanja o električnim vozilima i obnovljivim izvorima energije stečena u prethodnom projektu Europe electric car, Škola za cestovni promet iz Zagreba zajedno s partnerima (strukovnem školom Kouvola Region Vocational College iz Finske i Školskim centrom Celje iz Slovenije te tvrtkama Energetski institut Hrvoje Požar iz Hrvatske, AVANTCAR (Ljubljana, Slovenija), Ducati komponenti (Ludbreg, Hrvatska), NETeko (Zabok, Hrvatska), ACASA (Barcelona, Španjolska) nastavila je usklađivanje s novim tehnologijama u prometu razvojem kompetencija učenika i nastavnika strukovnih škola kroz edukaciju i trening o elektromobilnosti.
Prepoznavši njegovu vrijednost u aktivnostima kojima će poticati razvoj znanja, vještina i kompetencija svih sudionika, projekt je odobrila i financirala Agencija za mobilnost i programe EU, a Škola za cestovni promet iz Zagreba ga je kao glavni koordinator ostvarila s partnerima iz Hrvatske, Finske, Slovenije i Španjolske.
Više o samome projektu pronađite na stranici LEMO.


 
 

Podijeli

Više objava

Kategorije

Arhiva