ENERGETSKI INSTITUT HRVOJE POŽAR

Vijesti

Otvorena stota punionica za e-automobile u Hrvatskoj

Hrvatski Telekom otvorio je stoto mjesto za punjenje u sklopu Puni.hr platforme. Mjesto za punjenje otvoreno je eventom održanim u shopping centru Westgate, gdje se i nalazi punionica, koju su već tijekom samog događaja iskoristili vlasnici električnih automobila kako bi dopunili baterije svojih limenih ljubimaca. Na samom događaju sudjelovao je i EIHP kao pokretač inicijative o e-mobilnosti u Hrvatskoj još davne 2010. godine.
Kao i na ostalim punionicama HT-a, struja je za korisnike za sada besplatna, potrebno je jedino identificirati se putem kartice s RFID čitačem, SMS-om ili putem aplikacije, naveo je Dino Novosel iz HT-a. Hrvatski telekom s raznim partnerima ima mjesta za punjenje u 56 gradova diljem Hrvatske te vlasnicima parkirnih mjesta, hotela i slično nudi mogućnost savjetovanja o vrsti punionice odnosno uređaja koje bi mogli instalirati na svoje prostore.
Dino Novosel je za tportal naveo kako u sklopu Puni.hr projekta, zahvaljujući kojem se u realnom vremenu mogu vidjeti stanja punjača na konkretnim punionicama, HT ima zabilježenih 7000 sesija punjenja te ima znanje i iskustvo o tome što treba korisnicima, ali i vlasnicima prostora koji žele imati punionice. Dodao je kako je Hrvatski telekom u sklopu projekta investirao četiri milijuna kuna te će se te investicije nastaviti rastom tržišta elektromobilnosti, koji će se strelovito nastaviti do 2020. godine i dalje.
Izvor: Tportal
 

Podijeli

Više objava

Kategorije

Arhiva