ENERGETSKI INSTITUT HRVOJE POŽAR

Vijesti

Zagrebački energetski tjedan


U duhu održavanja sedmogodišnje tradicije Grada Zagreba sa zadovoljstvom Vas obavještavamo da de se, pod pokroviteljstvom Gradonačelnika Grada Zagreba, od 08.-13. svibnja 2017. u Zagrebu održati osmi po redu Zagrebački energetski tjedan koji organizira Gradski ured za energetiku, zaštitu okoliša i održivi razvoj Grada Zagreba.
Kao i svake godine do sada, poruka Zagrebačkog energetskog tjedna je „Razvoj ne želimo zaustaviti, ali onečišćenje možemo!“.
Baveći se ključnim temama današnjice i gorućim problemima u području energetike i zaštite okoliša, Zagrebački energetski tjedan u svoj bogati program uključuje niz međunarodnih konferencija, stručnih skupova, dana otvorenih vrata, seminara i prezentacija udruga civilnog društva, tvrtki, znanstvenih i obrazovnih institucija, radionica, predavanja i specijaliziranih satova nastave u školama i vrtićima Grada Zagreba.
Veliku ulogu u odvijanju Zagrebačkog energetskog tjedna imaju ministarstva Republike Hrvatske, predstavnici jedinica lokalne i regionalne samouprave, obrazovne i znanstvene institucije, Sveučilište u Zagrebu, strukovna udruženja obrtnika i gospodarstvenika, komore i udruge arhitekata, inženjera graditeljstva, strojarstva i elektrotehnike, energetske i razvojne agencije, gospodarski subjekti, predstavnici medija, stručne udruge, udruge civilnog društva kao i ostali brojni domaći i međunarodni partneri te udruženja. Kao i svake godine i ove Energetski institut sudjeluje u događanjima u sklopu tjedna. – PROGRAM
Provedbom Zagrebačkog energetskog tjedna, u suradnji s uglednim predavačima i stručnjacima, želi se omogućiti svim zainteresiranim dionicima, aktivnim u području primjene mjera energetske učinkovitosti, obnovljivih izvora energije i ekološki prihvatljivih goriva, predstavljanje inovativnih projekata, međusobnu interakciju sa sudionicima te idealnu priliku za promociju racionalnog korištenja energije na gradskoj, regionalnoj, nacionalnoj i međunarodnoj razini.
Posebne igraonice i satovi nastave održati će se u svim vrtićima, osnovnim i srednjim školama Grada Zagreba na kojima će se poticati zainteresiranost djece o temama energije i klime putem odgovarajućih predavanja i podjelom prigodnih bojanki, slikovnica, edukativnih igrica i priručnika.
U sklopu Energetskog tjedna održati će se i međunarodnu konferenciju “Pametna energetska rješenja za održivi razvoj“, 10. svibnja 2017. u Starogradskoj vijednici. U radu konferencije predviđa se sudjelovanje predstavnika EU i hrvatskih institucija koji će se posebno dotaknuti aktualnih tema: nova energetska politika Hrvatske i EU, inovativni elementi poticanja energetske obnove – izazovi i mogućnosti, inovativni mehanizmi financiranja za projekte energetske učinkovitosti – europska i hrvatska iskustva te inovativni mehanizmi za projekte energetske učinkovitosti – europska i hrvatska iskustva. Na konferenciji će sudjelovati i dr.Goran Granić sa prezentacijom na temu – Vizija razvoja energetike: Kako osmisliti održivu energetsku politiku uključujući aspekte klime, ekonomije i ekologije?
U nastavku međunarodne konferencije, 11. svibnja 2017. u Velikoj dvorani Obrtničke komore Zagreb održat će se konferencija „Uloga gospodarskog sektora u procesu realizacije energetski održivog razvoja“ koja će obuhvatiti teme vezane uz sadašnjost i budućnost građevinskog sektora te iskustva u provedbi projekata energetske učinkovitosti i energetske obnove, s posebnim osvrtom na načine poticanja učinkovitijeg razvoja gospodarskog sektora.
Nadamo se da ćete prepoznati teme od zajedničkog interesa za održivi razvoj naših jedinica lokalne i regionalne samouprave i Republike Hrvatske u cjelini te dolaskom Vas osobno i Vaših suradnika na Zagrebački energetski tjedan poduprijeti poruku sudionika: „Razvoj ne želimo zaustaviti, ali onečišćenje možemo!“.
Informacije o Zagrebačkom energetskom tjednu možete dobiti na web stranici www.zagreb-energyweek.info.
 

Podijeli

Više objava

Kategorije

Arhiva