ENERGETSKI INSTITUT HRVOJE POŽAR

Vijesti

Održana radionica za Ministarstvo graditeljstva i prostornoga uređenja


Dana 29.11, u Energetskom Institutu, održana je radionica u sklopu projekata CESBA MED i Impulse Med za djelatnike Ministarstva graditeljstva i prostornoga uređenja.
Na radionici su prikazane analize provedene u sklopu projekta CESBA MED, i to indikatori održivosti za urbane prostore, njihove definicije te metodologija i alat za integralno ocjenjivanje održivosti. Dane su vrijednosti indikatora održivosti, koje su prepoznate u strateškim i provedbenim dokumentima u RH i na lokalnoj razini te su istaknuti indikatori za koje se nisu dostupni podaci za određivanje vrijednosti. Prikazano je ocjenjivanje održivosti na pilot primjeru naselja Mravince u Gradu Solinu. Raspravljeni su uvjeti i mogućnosti za primjenu indikatora održivosti u okviru sustava prostornog planiranja i održivog razvoja gradova.
 Također je predstavljen alat za definiranje prioriteta provođenja energetske obnove na grupi zgrada javne namjene jednog grada. Alat je razvijen u sklopu projekta Interreg Impulse Med i prikazuje redoslijed provedbe mjera za pojedinu zgradu, u zadanom vremenskom periodu na temelju kombinacije indikatora. Indikatori opisuju razinu uštede (energija, emisije, troškovi), moguću razina investicije, dostupna sredstva za provedbu projekta i ciljani volumen provedbe projekata. Raspravljeni su uvjeti i mogućnosti za primjenu alata u okviru sustava planiranja energetske obnove zgrada.
 

Podijeli

Više objava

Kategorije

Arhiva