ENERGETSKI INSTITUT HRVOJE POŽAR

Vijesti

'OSUNČAJMO HRVATSKU i energetski obnovimo – ZAJEDNO'

ZGRADOnačelnik.hr je pokrenuo novi projekt –  ‘OSUNČAJMO HRVATSKU i energetski obnovimo – ZAJEDNO’ – kojim se želi pomoći svim dionicima sa savjetima, iskustvima i informacijama oko energetske obnove zgrada (privatnih, poslovnih i javnih) i obiteljskih kuća te primjene obnovljivih izvora energije.
Europska unija postavila je iznimno visoke ciljeve koje zajedno moramo ostvariti da bismo jednog dana živjeli i boravili u ljepšim i energetski učinkovitijim zgradama. Zgrade su, naime, odgovorne za oko 40 posto potrošnje energije u Europskoj uniji i 36 posto emisija stakleničkih plinova. To se u idućih nekoliko godina želi promijeniti.
S obzirom na to da ZGRADOnačelnik.hr od samih početaka prati obnovu nakon potresa, energetsku obnovu i implementaciju obnovljivih izvora energije u zgradarstvu, pokrenuli su spomenuti projekt kako bi građanima i poduzetnicima, uz sudjelovanje JL(R)S-ova, državnih institucija i drugih dionika, naglasili ekološku važnost i korist obnovljivih izvora energije i energetske obnove. Uz pomoć partnera, cilj im je pokazati i dokazati ne samo ekološku komponentu, nego i financijsku isplativost korištenja OIE i energetske obnove.
Energetski institut Hrvoje Požar podržava ovaj projekt.

Podijeli

Više objava

Kategorije

Arhiva