ENERGETSKI INSTITUT HRVOJE POŽAR

Vijesti

Pogled prema 2030. projekta PROSPECT2030

PROSPECT2030 je međunarodni projekt suradnje, financiran u sklopu programa Interreg Središnja Europa, čiji je cilj razvoj i napredak niskougljičnog energetskog planiranja na regionalnoj razini. Energetski institut Hrvoje Požar surađuje s partnerima iz Italije, Austrije, Njemačke, Mađarske i Poljske kako bi pružio podršku regionalnim samoupravama kod usmjeravanja financijskih sredstava u programskom razdoblju do 2030. – na putu prema niskougljičnim regijama – s posebnim osvrtom na iskorištavanje obnovljivih izvora energije.
PROSPECT2030 pomaže regionalnim samoupravama na putu do nisko-ugljičnog razvoja, a najnoviji newsletter sa izvještajima pročitajte ovdje.
U Hrvatskoj EIHP kao projektni partner izrađuje pilot projekt akcijskog plana za Splitsko-dalmatinsku županiju. 
U sklopu projekta priprema se i regionalni izvještaj o dostupnosti i korištenju javnih sredstava za razvoj OIE koji podržavaju ublažavanje i prilagodbu klimatskim promjenama, te Internetski interaktivni alat koji će sažeti rezultate i naučene lekcije sa predstojećih aktivnosti vezanih uz izgradnju kapaciteta. 
O svemu detaljnije možete saznati na stranici projekta kao i pratiti što ima novo na – www.interreg-central.eu/prospect2030

 

Podijeli

Više objava

Kategorije

Arhiva