ENERGETSKI INSTITUT HRVOJE POŽAR

Vijesti

Pridružite se neZEH-u na konferenciji COP21 u Parizu-8.,10. i 11. prosinca 2015

NEZEH_logo
Gotovo nula energetski hoteli-neZEH je projekt sufinanciran od strane Europske Komisije u sklopu programa Inteligentna energija u Europi, s ciljem da se ubrzaju velike renovacije hotela do gotovo nula energetskih zgrada (nZEB).
Šesnaest pilot hotela u sedam europskih zemalja (Hrvatska, Francuska, Grčka, Italija, Rumunjska, Španjolska i Švedska) prati plan renoviranja da bi postali gotovo nula energetski hoteli i da se ističu kao primjeri dobre prakse u Europi. Pridružite se neZEH-u tijekom konferencije u Parizu o klimatskim promjenama COP21 (Paris Climate Change), to je jedinstvena prilika za raspravu o rezultatima i izazovima projekta sa ključnim dionicima, kao i da se podigne svijest o postojanju inicijative unutar turističkog sektora kao i energetskog.
Tri neZEH događaja otvorena za javnostu su organizirana od strane ENERGIES 2050, Tehničkog sveučilišta iz Krete (koordinator projekta), NECSTouR-a i neZeh konzorcijskih partnera.
8. prosinac, Le Grand Palais, ENERGIES 2050 štand, 13:00-14:00 sati  – Kako omogućiti strategiju gotovo nula energetskih zgrada u hotelskom sektoru
Na okruglom stolu, pojedini neZEH partneri (Tehničko sveučilište iz Krete, svjetska turistička organizacija (UNWTO), ENERGIES 2050, i mnogi drugi) prezentirat će i raspravljati o ciljevima projekta, rezultatima i izazovima. Debata stručnjaka i javnosti pratit će teme energetskih inovacija i održivosti u smještajnom sektoru, koristi implementacije neZEH strategija, kapaciteta zgrada i načina da se potaknu velike renovacije u hotelskoj industriji.
8. prosinac, Le Grand Palais, konferencijska dvorana br. 5, 14:00-15:00 sati – Izrada nisko-ugljičnih strategija u izgrađenom okruženju: najbolji primjeri iz prakse
Ova konferencija će se fokusirati na rješenja za izradu nisko-ugljičnih strategija u izgrađenom okruženju. Globalna vizija, aktivnosti i sljedeći koraci neZEH-a, te ostale inspirirajuće inicijative prezentirat će organizacije kao što su Solener i UNWTO.
10. prosinac, Le Bourget, zona civilnog društva, MEDCOP štand, 11:00-24:00 sata – Turizam, klima i energija: izvori mogućnosti za područja – svijetli primjeri i iskustvo europske inicijative neZEH

Ova će se konferencija specifično fokusirati na svijetle primjere iz neZEH-a s ciljem da pokaže iskustvo pilot projekata i poveća postojeće prilike. Sudionici će uključivati dionike iz turističke industrije i građevinskog sektora.

Informacije o registraciji, lokaciji i pristupu su dostupne ovdje: www.nezeh.eu/news/join_nezeh_at_the_cop21

Regionalna turistička zajednica Pariza i EVEA turizam uz potporu Programa za okoliš Ujedinjenih naroda (UNEP) pozvali su neZEH inicijativu da sudjeluje tijekom održavanja jedinstvenog turističkog neformalnog događaja COP21:
11. prosinac, Le Bourget, štand regije Île-de-France, 10:45-13:00 sati  – Turizam i internacionalni program klime i održivog razvoja: put prema nisko-ugljičnom razvoju
neZeh će sudjelovati na panelu: „Usklađeno upravljanje ugljičnim emisijama za nisko-ugljični turizam“ prezentiranjem iskustva europske inicijative gotovo nula energetski hoteli-neZEH, na putu prema hotelima bez emisija.

Informacije o registraciji, lokaciji i pristupu su dostupne ovdje: www.pro.visitparisregion.com/en/Paris-Region-initiatives/Sustainable-development/COP-21

 

Podijeli

Više objava

Kategorije

Arhiva