ENERGETSKI INSTITUT HRVOJE POŽAR

Vijesti

Prvi nacionalni info dan – Korištenje biomase za grijanje

bioenergy

U sklopu projekta Bioenergy for Business (B4B), koji je financiran iz Programa Horizon 2020, Energetski institut Hrvoje Požar organizira:

Prvi nacionalni info dan
u srijedu, 13. travnja 2016.g.
u dvorani Filip Prebeg (prizemlje) s početkom u 10h.

Cilj B4B projekta je poticanje korištenja biomase za grijanje u javnom i privatnom sektoru za snage kotlova iznad 100 kW. Glavna zadaća projekta je širenje najbolje prakse zamjene fosilnih goriva biomasom na području Centralne i Istočne Europe. U sklopu info dana dio vremena bit će posvećen tehnologijama proizvodnje toplinske energije iz biomase te zahtjevima na kvalitetu biomase. Naglasak će se staviti i na nužnost interdisciplinarnog pristupa prilikom razvoja i implementacije razmatranih sustava. Kao najbolji način promoviranja projekata i znanja vezanih uz biomasu predstavit će se primjeri dobre prakse iz Hrvatske i Europske Unije. Ujedno će se i prikazati načini financiranja te iskustva tehno-ekonomskih analiza projekata vezanih uz biomasu. U okviru info dana bit će dat i osvrt na brzorastuće drvne vrste u funkciji dobivanja biomase za toplinsku energiju.
Info dan je namijenjen projektantima te predstavnicima javnih ustanova i poduzeća koji razmatraju zamjenu dotrajalih sustava grijanja na fosilna goriva novim, modernim na obnovljive izvore energije, tj. biomasu. Dakako, dobrodošli su i svi ostali koji žele smanjiti negativan učinak fosilnih goriva ugradnjom sustava grijanja na biomasu i time doprinijeti pozitivnom učinku na okoliš.

Ciljevi seminara su:

  • prikazati prednosti korištenja biomase
  • upoznati predstavnike javnih ustanova, poduzeća te velikih potrošača toplinske energije s prednostima korištenja biomase za potrebe grijanja
  • prikazati nužnost interdisciplinarnog pristupa prilikom projektiranja i razvoja sustava korištenja biomase
  • prikazati uvjete koji se postavljaju na kvalitetu drvne biomase
  • prikazati primjere dobre prakse
  • upoznati sudionike s mogućnostima financiranja projekata vezanih uz biomasu
  • dati pregled i način korištenja potencijala za grijanje u Republici Hrvatskoj
  • razmijeniti iskustava i informacije između zainteresiranih strana

 Ulaz je slobodan te je u sklopu info dana predviđena zakuska za posjetitelje. Molimo Vas da nam potvrdite svoj dolazak na e-mail: dbalic@eihp.hr ili na tel: 01/6326-286.  
U slučaju bilo kakve dodatne informacije slobodno nam se obratite.
Veselimo se Vašem dolasku,
B4B team
 

Podijeli

Više objava

Kategorije

Arhiva