ENERGETSKI INSTITUT HRVOJE POŽAR

Vijesti

2. projektni sastanak LIFE Clim'Foot projekta održan u Bologni

life_logo
4.i 5. travnja održan je 2. po redu projektni sastanak Clim’Foot projekta. Za tu priliku Mitsubishi Hrvatska ustupio je EIHP timu svoje plugin hibridno vozilo Outlander PHEV kako bi mogli stići na sastanak sa smanjim emisijama CO2.
Energetski institut Hrvoje Požar sudjeluje u provedbi LIFE Clim’Foot projekta „Upravljanje klimom: Provedba javnih politika za izračun i smanjenje ugljičnog otiska poduzeća“ (engl. Climate Governance: Implementing public policies to calculate and reduce organisations carbon footprint). Projekt je započeo 1.9.2015. i traje do 31.8.2018. godine. Cilj projekta je razviti nacionalne politike i odgovarajuće alate, kako bi se omogućilo javnim i privatnim organizacijama, izvan sustava trgovanja emisijskim jedinicama stakleničkih plinova (engl. Emission Trading System), izračunavanje i smanjenje ugljičnog otiska. Izračun ugljičnog otiska će se bazirati na tzv. LCA pristupu (engl. Life Cycle Assessment), primjenom metodologije koju je razvila francuska agencija ADEME (Agence de l’Environnement et de la Maîtrise de l’Energie).
Clim’Foot projekt, sufinanciran kroz LIFE program, vodi francuska agencija ADEME, a na projektu su još partneri iz Francuske (IFC), Grčke (CRES), Italije (ENEA i Ecoinnovazione), Mađarske (OHI) i Hrvatske (EIHP). Projekt su podržali ključni dionici u Hrvatskoj: Ministarstvo zaštite okoliša i prirode, Agencija za zaštitu okoliša, Hrvatska gospodarska komora, Fond za zaštitu okoliša i energetsku učinkovitost, Hrvatska banka za obnovu i razvitak i Hrvatski poslovni savjet za održivi razvoj. Navedeni dionici uvelike će pomoći prilikom ostvarivanja krajnjeg cilja projekta. Svi dosadašnji ciljevi projekta su ostvareni te je sastanak uspješno završen.
Detaljnije o projektu možete pročitati na web stranici projekta.
 


 
 

Podijeli

Više objava

Kategorije

Arhiva