ENERGETSKI INSTITUT HRVOJE POŽAR

Vijesti

Stručni skup: "Zelena gradnja – zelena energija" na Zagrebačkom Velesajmu


Od  4. do 7. travnja na Zagrebačkom Velesajmu održava se između ostalih sajmova i sajam Graditeljstva u sklopu kojega će se održati  stručni skup “Zelena gradnja – zelena energija” . Na temu ENERGIJA – Biogorivo – plin i drvna masa predavanja će održati stručnjaci iz EIHP, a raspored i teme predavanja pogledajte na poveznici.
Kroz raznovrsna pametna rješenja uz primjenu sve brojnijih inovativnih i kreativnih projekta i njihovih krajnjih isporuka, koje kvalitetom i kvantitetom, uz nove tehnologije i tehnike rješavaju brojne probleme sadašnjosti.  Otvaraju se nove granice u promišljanju i osvješćivanju svakog od nas. Rješenja su često jednostavna i logična, ostaje samo da ih prilagodimo svakodnevnim potrebama i njihovoj ispravnoj upotrebi, štedeći energetske i gospodarske resurse, odgovornim i pametnim postupanjem.
Zeleno, kružno i pametno gospodarstvo je sadašnjost uz sve one vezujuće teme koje se odnose na pametne tehnologije i materijale koji čine naš život kvalitetnijim i ugodnijim, održivijim za buduće generacije i njihovu ugodniju budućnost. Cilj ovih predavanja, radionica, predstavljanja i okruglih stolova je predstaviti stručnim udrugama, ustanovama i institucijama što se najnovije odigrava u našem okruženju, dijeljenju iskustava i poticanju razmijene, suradnje i zajedničkog rada na proširenju suradnje i projekata.
Dobro došli su svi koji se zanimaju za održivi razvoje, obnovljive izvore energije, zelenim gospodarstvom. Pruža se prilika da se upozna i educira kroz brojne tematske cjeline, kako o pametnim rješenjima do održivog razvoja. Od vaše kuće do stana u stambenim objektima, poslovnim prostorima, javnim i državnim zgradama i drugim prostorima.  Koliko nam je važna pouzdana opskrba toplinskom i električnom energijom u našim domovima, poslovnim uredima, prostorima? Samo je jedno od mnogobrojnih pitanja, koja se vežu kako i od čega dobiti primarnu energiju. Energija je ona koja pokreće svijet, osobito u 21. stoljeću gdje je potražnja sve veća uz zahtjeve da izvori energije budu obnovljivi i održivi.
Cijelokupni PROGRAM proljetnih sajmova.

Podijeli

Više objava

Kategorije

Arhiva