ENERGETSKI INSTITUT HRVOJE POŽAR

Vijesti

Sudjelovanje EIHP-a na 2. lokalnoj konferenciji u sklopu COASTENERGY projekta

U utorak 5. listopada 2021. u dvorani Hotela Aurora u Malom Lošinju, održana je 2. lokalna konferencija plave energije u sklopu projekta COASTENERGY. Konferenciju je organizirao Međunarodni centar za održivi razvoj energetike, voda i okoliša (SDEWES Centre) u suradnji s Otočnom razvojnom agencijom (OTRA) i Gradom Malim Lošinjem.
COASTENERGY projektom se nastoje identificirati potencijalne prilike i problemi, uključivanjem lokalnih dionika s posebnim naglaskom na iskorištavanje “plave energije” u lukama i gradskim obalnim područjima Jadranskog mora. Na konferenciji su održane zanimljive prezentacije konkretnih primjera iz prakse kao i različitih projekata koji su vezani za obnovljivu energiju.
Na konferenciji su u ime EIHP-a sudjelovali Antonia Tomas Stanković, Dražen Balić i Lea Leopoldović. Lea Leopoldović je održala prezentaciju o mogućnostima financiranja dizalica topline na morsku vodu, a što je bilo od posebnog interesa s obzirom da se spomenuta tehnologija planira ugraditi u Gradskoj upravi Malog Lošinja. Antonia Tomas Stanković je održala prezentaciju o projektu REPLACE, čiji je cilj podržati europske energetske, klimatske, okolišne, gospodarske i socijalne ciljeve do 2030. i 2050. godine, poticanjem postupne zamjene neučinkovitih i zastarjelih sustava grijanja i hlađenja s novim, energetskim učinkovitijim sustavima koji se temelje na obnovljivim izvorima energije.


Podijeli

Više objava

Kategorije

Arhiva