ENERGETSKI INSTITUT HRVOJE POŽAR

Vijesti

Svečano obilježen početak studija VI. generacije poslijediplomskog specijalističkog studija Ekonomija energetskog sektora

U petak, 24. ožujka 2016. godine, u prostorijama Energetskog instituta Hrvoje Požar svečano je obilježen početak studija VI. generacije poslijediplomskog specijalističkog studija Ekonomija energetskog sektora.
Ova generacija do sada je najbrojnija te polaznici, svojim prije stečenim zvanjima i područjima stručnosti, dokazuju važnost multidisciplinarnosti u energetici. Među polaznicima su inženjeri, ekonomisti, pravnici i filozofi, a tvrtke iz kojih dolaze uključuju privatni i javni sektor, istraživačke i konzultanstske institucije.
Voditeljica studija, prof.dr.sc. Nela Vlahinić-Lenz, istaknula je važnost kontinuiranog obrazovanja u brzo razvijajućem polju energetike, a napomenula je i kako se iz generacije u generaciju uključuje sve više polaznika koji se bave aktualnim temama obnovljivih izvora i energetske učinkovitosti.
Okupljenima je uspjeh u studiranju zaželio dekan Ekonomskog fakulteta u Rijeci, prof.dr.sc. Alen Host, a potom je Ravnatelj Instituta, dr.sc. Goran Granić održao prigodno izlaganje: „Pitanja za viziju razvoja energetike: Kako osmisliti održivu energetsku politiku uključujući aspekte klime, ekonomije i ekologije“.
Studij traje dvije godine, a nastava se izvodi tijekom dva semestra tijekom kojih studenti polažu tri obvezna ispita i četiri izborna predmeta. Nakon odslušanih i položenih ispita, izrađuje se i brani završni rad te stječe naziv sveučilišni specijalist ekonomije energetskog sektora (univ.spec.oec.). Svi zainteresirani budući polaznici više detalja mogu saznati na stranicama Ekonomskog fakulteta u Rijeci:  http://www.efri.uniri.hr/hr/ees/o-studiju

Podijeli

Više objava

Kategorije

Arhiva