ENERGETSKI INSTITUT HRVOJE POŽAR

Vijesti

Dr. sc. Sanja Živković izabrana za člana upravnog odbora Hrvatske udruge za geotermalnu energiju (HUGE)

Hrvatska udruga za geotermalnu energiju (HUGE) osnovana je 15.10.2021. godine u Varaždinu, na Geotehničkom fakultetu Sveučilišta u Zagrebu. Udruga je osnovana na inicijativu stručnjaka koji se niz godina bave istraživanjem geotermalne energije u Hrvatskoj.

Za predsjednika udruge izabran je prof.dr.sc. Vladislav Brkić, dekan Rudarsko-geološko-naftnog fakulteta Sveučilišta u Zagrebu, a za potpredsjednika prof.dr.sc. Hrvoje Meaški, dekan Geotehničkog fakulteta Sveučilišta u Zagrebu. Za tajnika udruge izabran je Zlatko Đurić.


Za članove upravnog odbora izabrani su mr.sc. Željka Saldović (GeoDa Consulting d.o.o.), Dragutin Domitrović (Calida Aquae d.o.o.), dr.sc. Sanja Živković (Energetski institut Hrvoje Požar) i dr.sc. Dragana Dogančić (Geotehnički fakultet, Varaždin).


Za predsjednika nadzornog odbora izabran je prof.dr.sc. Miroslav Golub (Geotehnički fakultet, Varaždin), a za njegove članove mr.sc. Slobodan Kolbah i Mladen Škrlec.


S povećanjem interesa za korištenje obnovljivih izvora energije, geotermalna energija kao nedovoljno iskorišten prirodni resurs Republike Hrvatske sa značajnim potencijalom, napokon je došla u fokus dionika energetskog sektora. Pokretanjem brojnih istraživačkih projekata i financiranja različitih europskih mehanizama geotermalna energija u Hrvatskoj ima sjajnu budućnost.

Podijeli

Više objava

Kategorije

Arhiva