ENERGETSKI INSTITUT HRVOJE POŽAR

Vijesti

Edukacija o korporativnoj održivosti

Hrvatski poslovni savjet za održivi razvoj u suradnji s najboljim hrvatskim stručnjacima organizira prvi ciklus petodnevne edukacije o korporativnoj održivosti. Edukacije su se počele održavati 5. listopada, svaki četvrtak, i traju do 2. studenoga. U posljednja dva modula ovog ciklusa, četvrti i peti, jedan od predavača je i istraživačica iz EIHP-a dr. sc. Maja Božičević Vrhovčak.

Četvrti modul održava se 26. listopada 2023. i bavi se temom okoliša. Posebno će se pozornost usmjeriti prema klimatskoj krizi te strategiji transformacije kompanija prema klimatskoj neutralnosti. Biti će prikazani zahtjevi EU taksonomije i način prikazivanja podataka, uz primjere iz prakse, te zahtjevi okolišnog poglavlja Hrvatskog indeksa održivosti (HRIO).

Peti modul održat će se 2. studenog 2023. i predstavit će proces dubinske provjere lanca vrijednosti s naglaskom na dobavljački lanac te modele upravljanja utjecajima u lancu vrijednosti. Stavit će se posebni naglasak na mjerenje emisija GHG u lancu vrijednosti (Opseg 3) te na zahtjeve Hrvatskog indeksa održivosti (HRIO) povezane s lancem vrijednosti.

Za više informacija i prijavu kontaktirajte ured@hrpsor.hr

Podijeli

Više objava

Kategorije

Arhiva