ENERGETSKI INSTITUT HRVOJE POŽAR

Vijesti

EIHP sudjelovao u provedbi edukativnih aktivnosti u gradovima Pakrac i Lipik

Osim što se u Energetskom institutu Hrvoje Požar bavimo izradom analiza, stručnih podloga i studija u području energetike, fokusirani smo i na edukaciju, što uključuje i one najmlađe. A edukativni materijali, kao što su slikovnice ili bojanke, jedan su od najboljih načina kako približiti ozbiljne teme najmlađoj publici. To dobro znaju gradovi Pakrac i Lipik.

Temeljem javnog poziva za dodjelu sredstava Fonda za zaštitu okoliša i energetsku učinkovitost za sufinanciranjem aktivnosti koje doprinose edukaciji i informiranju javnosti, Pakrac i Lipik su, uz provedene javne tribine za građanstvo na temu gospodarenja otpadom i zaštite okoliša, naručili i izradu slikovnica – „Čarobno dvorište“ i „Magična Ria“ – u čemu je sudjelovao i EIHP.

Kroz slikovnice, koje potpisuju autorica Martina Komerički i ilustratorica Dijana Topolnjak, gradovi uče djecu o zaštiti okoliša i rade na podizanju svijesti o važnosti sprječavanja nastanka otpada, ponovne uporabe proizvoda, odvojenog sakupljanja komunalnog otpada i recikliranja.

Stoga, zakoračite i vi sa svojim mališanima u čarobno dvorište, upoznajte magičnu Riju, inspirirajte se njihovim šarenim i održivim svijetom te nam se obratite za provedbu edukativnih aktivnosti i u vašem gradu!

Podijeli

Više objava

Kategorije

Arhiva