ENERGETSKI INSTITUT HRVOJE POŽAR

Vijesti

Konferencija “Zelena budućnost grada 2.0”

Ministarstvo prostornoga uređenja, graditeljstva i državne imovine organizira cjelodnevnu konferenciju „Zelena budućnost grada 2.0“ koja će se održati u utorak, 12. prosinca 2023. godine, u Kongresnoj dvorani Ministarstva mora, prometa i infrastrukture u Zagrebu, Prisavlje 14 („Kockica“). Cilj konferencije je predstaviti teme vezane uz razvoj zelene infrastrukture i kružnog gospodarenja prostorom i zgradama u Republici Hrvatskoj.

Konferencija se održava kao nastavak konferencije „Zelena budućnost grada“ iz 2019. godine, te će se na njoj kroz cjelodnevni program predstaviti aktualnosti i teme vezane za razvoj zelene infrastrukture i kružnog gospodarenja prostorom i zgradama, te druge aktivnosti koje Ministarstvo kontinuirano provodi u području zelene urbane obnove.

To se ponajprije odnosi na dva poziva objavljena tijekom protekle godine: Poziv „Izrada strategija zelene urbane obnove“ i Poziv „Pilot projekt razvoja zelene infrastrukture i kružnog gospodarenja prostorom i zgradama“, kao i Metodologiju planiranja zelene infrastrukture, izrada tipologije, standarda i kriterija zelene infrastrukture, izrađenu u suradnji s Energetskim institutom Hrvoje Požar (EIHP). Metodologiju planiranja u gradovima i općinama predstavit će Margareta Zidar iz EIHP-a.

Program pogledajte u nastavku:

Osim toga, na konferenciji će biti  predstavljen Registar Zelene infrastrukture, novi modul koji se trenutno uspostavlja u Informacijskom sustavu prostornog uređenja (ISPU) te Priručnik za implementaciju strategija zelene urbane obnove izrađen u suradnji Ministarstva i Europske banke za obnovu i razvoj (EBRD).

Više o konferenciji možete pročitati OVDJE.

Prijave je moguće izvršiti putem obrasca na poveznici: https://forms.gle/1eRHeKSCpMWmyNbi6

Podijeli

Više objava

Kategorije

Arhiva