ENERGETSKI INSTITUT HRVOJE POŽAR

Vijesti

Zagrebački energetski tjedan – Tehnički muzej Nikola Tesla

U obilježavanje 8. zagrebačkog energetskog tjedna uključio se prigodnim programom i Tehnički muzej Nikola Tesla uz suorganizatore: Energetski institut Hrvoje Požar (EIHP), Arhitektonski fakultet Sveučilišta u Zagrebu (AF), Fakultet strojarstva i brodogradnje Sveučilišta u Zagrebu (FSB), Fakultet elektrotehnike i računarstva Sveučilišta u Zagrebu (FER), Fond za financiranje razgradnje i zbrinjavanja radioaktivnog otpada i istrošenog nuklearnog goriva Nuklearne elektrane Krško (FNEK), Državni hidrometeorološki zavod (DHMZ), Zagrebački električni tramvaj (ZET) i SUPEUS (Studentska udruga za promicanje energetske učinkovitosti i savjetovanje) ostvario je dva cjelodnevna događanja od 9 do 17 sati na Odjelu i infocentru obnovljivi izvori i energetska učinkovitost, kino dvorani i na otvorenom prostoru.
Manifestacija je sadržavala je jedanaest predavanja i jednu radionicu, predstavljanje odjela knjižnice EdukaEnergiana, te dijela stalnog postava Odjel i infocentar obnovljivi izvori i energetska učinkovitost. Spektar tema od nuklearne energije, energetski učinkovite arhitekture, geotermalne energije, održivih naselja, emisije iz suvremenih cestovnih vozila, vodika i gorivnih članaka, odnosa klime i energetike, ponudio je sadržaje primjerene najširoj javnosti od najmlađe do seniorske populacije. Manifestacija je ukupno kroz dva dana imala 200-300 posjetitelja, najviše učenika iz srednjih škola. Tokom manifestacije održavala su se i otvorena vrata Muzeja, tako da je posjetiteljima bio omogućen slobodan i besplatan razgled stalnog postava.
U sklopu programa 10. svibnja EIHP su predstavile kolegica Leila Luttenberger i Viktorija Dudjak sa prezentacijama:
Upravljanje klimom: Provedba javnih politika za izračun i smanjenje ugljikovog otiska poslovnih subjekata (Leila Luttenberger)
Električna mobilnost – trenutno stanje i izazovi za budućnost (Viktorija Dudjak, Bruno Židov)


 

Podijeli

Više objava

Kategorije

Arhiva