ENERGETSKI INSTITUT HRVOJE POŽAR

Vijesti

EIHP sudjelovao na inicijalnom sastanku REPLACE projekta


21. i 22. studenog, U Austrijskoj energetskoj agenciji u Beču, održan je inicijalni sastanak REPLACE projekta. REPLACE projekt financiran je od Europske komisije u sklopu Horizon2020 programa. Horizon2020 najveći je istraživački i inovacijski program Europske unije s gotovo 80 milijardi eura sredstava dostupnih tijekom njegova trajanja od sedam godina. Glavni cilj REPLACE projekta je podizanje svijesti o zamjeni neučinkovitih sustava grijanja i hlađenja, učinkovitim tehnologijama za proizvodnju ogrjevne, rashladne i električne energije.
Projektni konzorcij sastoji se od 12 partnera iz srednje i jugoistočne Europe, a predviđeno trajanje projekta je tri godine. Tijekom te tri godine cilj je različitim aktivnostima postići pokretanje zamjene dotrajalih i neučinkovitih sustava grijanja u svakoj od partnerskih zemalja.
Projekt se sastoji od sedam radnih paketa, među kojima je i obveza održavanja radionica u svakoj od devet zemalja sudionica. Tim iz Energetskog instituta Hrvoje Požar, uz potporu lokalnih partnera, organizirat će radionice u primorsko-goranskoj županiji za sve zainteresirane sudionike.
 

Podijeli

Više objava

Kategorije

Arhiva