ENERGETSKI INSTITUT HRVOJE POŽAR

Vijesti

Krenuo novi ciklus programa Young Energy Europe

Program Young Energy Europe (YEE) najavljuje povratak edukacije za Energy Scoutove, jedinstvene inicijative koja mlade stručnjake diljem Europe osposobljava za prepoznavanje i primjenu energetski učinkovitih rješenja u svojim zajednicama i radnim sredinama.

Prijave su otvorene, a nakon edukacije koja se održava od 22. do 24. listopada u Zagrebu, sudionici će prezentirati svoj projekt uštede energije nakon čega stječu kvalifikaciju ‘Energy Scout’. U edukaciji kao predavači sudjeluju i istraživači iz EIHP-a, stručnjaci iz područja energetske učinkovitosti i obnovljivih izvora energije: Vesna Bukarica, Andro Bačan i Marko Bišćan.

Projekt nudi jedinstvenu priliku za stjecanje praktičnih znanja i vještina u području energetske učinkovitosti. Kroz seriju interaktivnih radionica, sudionici uče kako prepoznati energetski intenzivne procese, razviti rješenja za smanjenje potrošnje energije te implementirati održive prakse koje će donijeti direktne koristi njihovim tvrtkama i organizacijama. „Ovaj program je više od obrazovanja – to je ulaganje u našu budućnost. Mi u Njemačko-hrvatskoj industrijskoj i trgovinskoj komori se dugi niz godina zalažemo za temu održivog razvoja. Ovim programom, želimo mlade stručnjake potaknuti da nauče više o energetskoj učinkovitosti, primjeni obnovljivih izvora energije, upravljanju energijom u poduzećima te zaštiti klime i okoliša“, izjavila je voditeljica projekta Daniela Buntak.

Tvrtke i institucije koje sudjeluju u programu također imaju višestruke benefite. Program omogućava detaljnu provjeru potrošnje resursa i energije, prijenos znanja te konkretne uštede energije i troškova kroz praktične projekte. Dodatno, omogućava usporedbu s drugim tvrtkama u pogledu održive proizvodnje, jačanja konkurentnosti i  postizanja CO2 neutralnosti.

Young Energy Europe projekti često precizno ispunjavaju zahtjeve za kontinuiranim poboljšanjem, u skladu s normama ISO 50001 i 14001, EMAS standardima i zahtjevima kupaca. Uz to, rastuća važnost održivosti i ekoloških aspekata pozitivno utječe na imidž tvrtke, marketing i lojalnost zaposlenika, dok program doprinosi čišćoj industriji na mjerljiv način. Tvrtke na ovu besplatnu edukaciju mogu prijaviti do pet sudionika.

Projekt u Hrvatskoj provodi Njemačko-hrvatska industrijska i trgovinska komora, a financiran je u sklopu Europske inicijative za zaštitu klime (EUKI) Saveznog ministarstva gospodarstva i zaštite klime (BMWK).

Detaljnije informacije o projektu možete pronaći na: https://kroatien.ahk.de/hr/edukacija-1/young-energy-europe

Podijeli

Više objava

Kategorije

Arhiva