ENERGETSKI INSTITUT HRVOJE POŽAR

Vijesti

Održan je inicijalni sastanak BIOEASTsUP projekta

Dana 22. i 23. listopada, u poljskom gradu Pulawyu, održan je inicijalni sastanak BIOEASTsUP projekta čiji je glavni cilj podrška radu BIOEAST inicijative. Metodologija rada BIOEASTsUP projekta razvijena je na način da ostvaruje zadanu projektnu strukturu i strukturu BIOEAST Inicijative. Dva radna paketa fokusirana su na formiranje nacionalnih okvira za razvoj bioekonomije, dva radna paketa su posvećena utjecaju na makroregionalnoj i razini EU-a, dok aktivnost diseminacije rezultata i vidljivosti horizontalno nadopunjuje sve komponente projekta.
Plan projektnih aktivnosti:

  1. Razvoj nacionalnih okvir za razvoj strategije bioekonomije
  2. Jačanje kapaciteta za dionike BIOEAST-a
  3. Uspostavljanje makroregionalnih struktura za podršku BIOEAST Inicijativi
  4. BIOEAST SRIA – Razvoj i pozicioniranje makroregionalne ekonomije
  5. Komunikacija, informiranje i vidljivost
  6. Upravljanje projektom

BIOEASTsUP pokrenut je izravno od ministarstva okupljenih u BIOEAST Inicijativi. Uz ukupno 26 ministarstava, projekt podržavaju brojna udruženja, industrijske komore, centri za inovacije, istraživačke organizacije i nevladine organizacije. Kroz predviđene aktivnosti BIOEASTsUP će dodatno angažirati sve dionike u vrijednosnom lancu bioekonomije kako bi koordinirali napore u svrhu izrade strateških dokumenata i uspostavljanju platforme za daljnji razvoj makroregije.
Implementacija projektnih aktivnosti trajat će tri godine s ukupnim budžetom od 3 000 000 €. Projektni konzorcij sastoji se od 20 partnera te predstavlja sinergiju resornih ministarstava i znanstvenih institucija.

Podijeli

Više objava

Kategorije

Arhiva