ENERGETSKI INSTITUT HRVOJE POŽAR

Vijesti

Održan prvi sastanak partnera na projektu „EnPC- INTRANS“, financiranom u sklopu programa OBZOR 2020.

 
 
U Stuttgartu je 26. i 27. travnja održan prvi sastanak partnera na projektu „ EnPC –INTRANS Capacity Building on Energy Performance Contracting in European Markets in Transition“ (hrv. „Jačanje kapaciteta za ugovaranje energetske usluge na europskim tržištima u tranziciji“). Projekt „EnPC – INTRANS“  financiran je od strane Europske komisije u sklopu programa Europske unije za istraživanje i inovacije Obzor 2020. Cilj projekta je osposobiti javni sektor na razini jedinica lokalne i regionalne samouprave kako bi bio u mogućnosti postaviti i koristiti modele ugovaranja energetskih usluga za financiranje svojih investicija u poboljšanje energetske učinkovitosti u općinama i sektoru javnih usluga. Njemačka tvrtka GIZ je koordinator projekta, a ostali projektni partneri dolaze iz Grčke, Latvije, Rumunjske, Slovačke, Slovenije, Srbije i Ukrajine. Projekt traje dvije godine.
Predstavnici Energetskog instituta Hrvoje Požar, Matija Vajdić i Ivana Grgurev, su nakon kratke prezentacije Instituta predstavili i zadatke svog radnog paketa. Naime, EIHP je voditelj radnog paketa čiji je cilj implementacija, diseminacija i replikacija različitih vrsta edukacije svih interesnih skupina uključenih u ugovaranje energetske usluge. Osim koordinacije svog radnog paketa EIHP će aktivno sudjelovati i u ispunjenju ostalih zadataka. Nakon predstavljanja svih radnih paketa, projektni partneri su dogovorili daljnju suradnju te postavili rokove za izvršenje pojedinih zadataka. Idući sastanak svih projektnih partnera održat će se u Beogradu u mjesecu srpnju ove godine.
 
EnPC
 
partners
 
EU flag  This project receives funding from the Horizon 2020 European Union Research and Innovation Programme under Grant Agreement No 649639.

Podijeli

Više objava

Kategorije

Arhiva