ENERGETSKI INSTITUT HRVOJE POŽAR

Vijesti

Sabirno-logistički centri kao ključ uspješne integracije lanca opskrbe biomase za proizvodnju bioenergije u kontekstu bioekonomije

Dana 10. listopada 2019. godine u mađarskom gradu Sopronu, održana je zajednička radionica IEA bioenergy Task 43 i BioEast inicijative. Cilj radionice bio je uspostavljanje okvira za uspješno osnivanje sabirno-logističkih centara kao potpore razvoju bioekonomije. Radionici je prisustvovalo više od 50 sudionika iz sektora poljoprivrede, šumarstva, akademske zajednice te predstavnika ministarstava poljoprivrede. Predstavljeni su primjeri postojećih sabirno-logističkih centara, a sudionici su aktivno sudjelovali u SWOT analizi (analiza snage, slabosti, mogućnosti i prijetnji) postojećih i potencijalnih projekata kroz dinamičnu razmjenu stručnih prezentacija te radom u skupinama. Prikupljene informacije i rezultati SWOT analize uključit će se u izradu okvira za osnivanje sabirno-logističkih centara, koji će se zatim primjenjivati i testirati u sklopu sljedećih aktivnosti IEA Bioenergy Task 43. 
Izvršni tajnik BioEast Inicijative, Barna Kovacs, uputio je sudionike o prednostima zagovaranja i komunikacije zajedničkih makro regionalnih politika zemalja članica Inicijative čime se omogućuje pravovremeno i kvalitetno iskorištavanje alociranih sredstava u dostupnim EU fondovima.
Ispred Ministarstva poljoprivrede Republike Hrvatske, kao člana BioEast Inicijative, nazočne je pozdravio je Ivan Matić, voditelj Odjela za strategije u području istraživanja i razvoja.


 

Podijeli

Više objava

Kategorije

Arhiva