ENERGETSKI INSTITUT HRVOJE POŽAR

Vijesti

Zagrebački energetski tjedan 2019.

U duhu održavanja dugogodišnje tradicije Grada Zagreba sa zadovoljstvom Vas pozivamo da budete dio jubilarnog 10. Zagrebačkog energetskog tjedna koji će se održati od 13. do 19. svibnja 2019.
U organizaciji Gradskog ureda za gospodarstvo, energetiku i zaštitu okoliša Zagrebački energetski tjedan poziva Vas na zajedničko djelovanje u interesu održivog razvoja gradova i očuvanja prirodnih resursa za sve buduće generacije.
Zagrebački energetski tjedan predstavlja složeni mozaik niza događanja s ciljem uključivanja i umrežavanja svih dionika u dugotrajan proces borbe protiv klimatskih promjena. Baveći se ključnim temama današnjice i gorućim problemima u području energetike i zaštite okoliša, Zagrebački energetski tjedan u svoj bogati program uključuje niz međunarodnih konferencija, stručnih skupova, dana otvorenih vrat, seminara, radionica, predavanja i specijaliziranih satova nastave u školama i vrtićima Grada Zagreba.
Veliku ulogu u realizaciji Zagrebačkog energetskog tjedna imaju resorna ministarstva Republike Hrvatske, predstavnici lokalne i regionalne samouprave, obrazovne i znanstvene institucije, Sveučilište u Zagrebu, strukovna udruženja obrtnika i gospodarstvenika, strukovnih komora i udruga arhitekata, inženjera graditeljstva, strojarstva i elektrotehnike, energetske i razvojne agencije, gospodarski subjekti, predstavnici medija, stručne udruge, udruge civilnog društva kao i ostali brojni domaći i međunarodni partneri te udruženja.
Provedbom Zagrebačkog energetskog tjedna, u suradnji s uglednim stručnim predavačima i stručnjacima, želimo omogućiti svim zainteresiranim osobama, aktivnim u području primjene mjera energetske učinkovitosti, obnovljivih izvora energije i ekološki prihvatljivih goriva, predstavljanje inovativnih projekata, međusobnu interakciju sa sudionicima te idealnu priliku za promociju racionalnog korištenja energije na gradskoj, regionalnoj, nacionalnoj i međunarodnoj razini.
Početak i otvaranje 10. Zagrebačkog energetskog tjedna (ponedjeljak, 13. svibnja 2019.) obilježit će već tradicionalni Stručni skup studenata pod nazivom „Mi imamo rješenja – Vizije novih generacija za održivi, zeleni razvoj“, na lokaciji Građevinskog fakulteta, Fra Andrije Kačića-Miošića 26, Zagreb u organizaciji Gradskog ureda za gospodarstvo, energetiku i zaštitu okoliša i Građevinskog fakulteta.
U programu Zagrebačkog energetskog tjedna posebno ističemo našu međunarodnu konferenciju „Smart evolucija – inovacijama prema održivosti“ koja će se održati 15. svibnja 2019. u Zagrebačkom inovacijskom centru (ZICERU) na Zagrebačkom velesajmu. U radu konferencije raspravljat će se o slijedećim aktualnim temama: nova energetska politika Hrvatske i EU, inovativni elementi poticanja energetske obnove – izazovi i mogućnosti, inovativni mehanizmi financiranja za projekte energetske učinkovitosti – europska i hrvatska iskustva te inovativni mehanizmi za projekte energetske učinkovitosti – europska i hrvatska iskustva.
Tradicionalni EE Info dan održat će se u četvrtak 16. svibnja 2019. na Trgu bana Josipa Jelačića.
Ove godine u program 10. Zagrebačkog energetskog tjedna uključena je i završnica šestog po redu Nikola Tesla EV Rally Croatia 2019., najljepšeg i najtišeg reli e-vozila na svijetu. U subotu i nedjelju, 18. i 19. svibnja 2019., Zagreb će ugostiti sudionike međunarodnog relija e-vozila koji će u osam dana obići predivne hrvatske krajolike, nacionalne prakove i parkove prirode čime svoje rute pretvaraju u zelene električne i turističke magistrale.
Ovim putem Vam se želimo zahvaliti na dosadašnjoj uspješnoj suradnji te pozvati Vas da svojim sudjelovanjem i ove godine upotpunite ovaj jedinstveni događaj.
Za sve dodatne informacije možete se obratiti Gradskom uredu za gospodarstvo, energetiku i zaštitu okoliša, gđi. Vlatki Šamarinec (vlatka.samarinec@zagreb.hr), gđi. Maji Piktija (maja.piktija@zagreb.hr) i gđi. Ivani Gilja (ivana.gilja@zagreb.hr) ili na brojeve telefona: 01/6585-795, 6585-875, 6585-913.
Nadamo se Vašem odazivu i srdačno Vas pozdravljamo.
Više informacija možete pronaći na http://www.zagreb-energyweek.info/zew-2019.html​.
PRELIMINARNI PROGRAM

Podijeli

Više objava

Kategorije

Arhiva