ENERGETSKI INSTITUT HRVOJE POŽAR

Vijesti

Drugi CREATivE Talks webinar: Planiranje prilagodbe obalnih područja i klimatska kriza

PAP/RAC & CREATE projektni tim organiziraju drugi webinar iz serije “Thursday CREATivE Talks” koja se organizira u okviru projekta CREATE – Climate REsponses for the AdriaTic rEgion, na temu – “ Važnost planiranja prilagodbe obalnih područja u kontekstu posljedica klimatske krize”, 1. prosinca 2022. (četvrtak) putem ZOOM platforme, s početkom u 10 sati.

Diljem obalnih područja, učinci klimatske krize već su postali stvarnost. Bilo da su to poplave s mora ili od bujičnih voda, šumski požari, suše ili toplinski udari, stanovnici obalnih područja i plava ekonomija već su danas na udaru klimatske krize.

Što nas sve još očekuje i kako se regije i gradovi pripremaju za prilagodbu prezentirat će Daria Povh Škugor i Ivan Sekovski iz UNEP MAP Centra za prioritetne aktivnosti (PAP/RAC), Mili Novak iz Razvojne agencije RERA S.D., Roberto Montanari iz regije Emilia Romagna (Italija) te Matea Dorčić, pročelnica UO za pomorstvo i turizam Splitsko-Dalmatinske županije.

Webinar će se održati na hrvatskom i talijanskom jeziku, uz simultano prevođenje na hrvatski, talijanski i engleski jezik.

Tema webinara namijenjena je gradovima, općinama, županijama, razvojnim agencijama, gospodarskim subjektima koji posluju na obali i moru, akademskom i civilnom sektoru te medijima.

Detaljnije informacije o programu možete pronaći u nastavku, nakon čega se možete registrirati ovdje:  

Podijeli

Više objava

Kategorije

Arhiva