ENERGETSKI INSTITUT HRVOJE POŽAR

Vijesti

Predstavljeni rezultati projekta LABEL 2020 i brošura “Savjeti za uštedu energije”

Energetski institut Hrvoje Požar predstavio je rezultate projekta LABEL 2020 koji završava ovaj mjesec te brošuru “Savjeti za uštedu energije” koja donosi savjete za uštedu u kućanstvima.

Na konferenciji je voditelj projekta Marko Bišćan predstavio rezultate u vidu materijala i alata koji su kreirani za građane kako bi se lakše snašli u promjenama vezanim za izmjenu energetskih oznaka kućanskih uređaja, ali i pronašli niz savjeta za uštedu energije.

Tom prilikom je i izjavio: „Brošura sa savjetima za uštedu u kućanstvu pruža informacije građanima kako smanjiti potrošnju energije, a zadržati istu razinu komfora na koju su navikli. Ono što je potrebno napomenuti jest kako sve navedeno ovisi o građanima i njihovoj dobroj volji, želji za promjenom i nužnim promjenama ponašanja. Ako neke od savjeta implementiramo sada, ublažit ćemo negativne posljedice u budućnosti, pogotovo ukoliko cijene za energiju nastave rasti. Inače, svjetska iskustava pokazuju da je dobrim gospodarenjem energijom, a pridržavanje savjeta to i jest, moguće smanjiti potrošnju energije između 10 do 20%.”, istaknuo je Bišćan.

Podijeli

Više objava

Kategorije

Arhiva