ENERGETSKI INSTITUT HRVOJE POŽAR

Vijesti

HRO CIGRE: Dr. sc. Minea Skok izabrana za predsjednicu Studijskog odbora C6

Na sastanku HRO CIGRE održanom u petak 5. srpnja 2024. godine, dr. sc. Minea Skok jednoglasno je izabrana za predsjednicu Studijskog odbora C6 – Aktivni distribucijski sustavi i distribuirani izvori energije Hrvatskog ogranka Međunarodnog vijeća za velike elektroenergetske CIGRE za razdoblje 2024. – 2028.

Studijski obor C6 kojim će predsjedati Skok jedan je od 16 studijskih odbora koji djeluju u okviru HRO CIGRE, a misija mu je omogućiti i promicati napredak inženjerstva i međunarodne razmjene informacija i znanja iz područja distribucijskih sustava i distribuiranih izvora energije.

Skok ima 28 godina profesionalnog iskustva u elektroenergetici i vodeći je istraživač u Odjelu za prijenos i distribuciju energije, predsjednica Znanstvenog vijeća u EIHP-u te predsjednica savjetodavnog odbora XEnergy. Sudjelovala je u brojnim međunarodnim i domaćim projektima iz područja pogona i planiranja razvoja distribucijskih sustava, predviđanja potrošnje, integracije obnovljivih izvora energije i distribuirane proizvodnje, uravnoteženja elektroenergetskog sustava i modela tržišta električne energije. Od 2020. godine Skok je članica međunarodne CIGRE, dugogodišnja je članica HRO CIGRE SO C6 i SO C5 te od 2018. godine predsjednica sekcije ‘Žene u inženjerstvu HRO CIGRE’. Radi iznimnog zalaganja u promicanju znanosti i struke Skok su 2021. godine HRO CIGRE, a potom 2023. godine i HO CIRED dodijelili priznanja za uspješan rad.

Podijeli

Više objava

Kategorije

Arhiva