ENERGETSKI INSTITUT HRVOJE POŽAR

Vijesti

Nacionalna konferencija o energetskom siromaštvu

Društvo za oblikovanje održivog razvoja (DOOR), uz medijsku podršku ZGRADOnačelnik.hr-a, organizira Nacionalnu konferenciju o energetskom siromaštvu koja će se održati koja će se održati u petak, 2. lipnja 2023. godine, s početkom u 10:30 sati, u Novinarskom domu, u Zagrebu.

Na prvom panelu konferencije – “Rješava li energetska obnova energetsko siromaštvo?” – govorit će se o programima energetske obnove koji su ključni za smanjenje energetskog siromaštva. Naime, države diljem Europe, pa tako i Hrvatska, raznim modelima sufinanciranja potiču (su)vlasnike nekretnina (kuća i zgrada) na energetsku obnovu. Energetska obnova temelj je smanjenja rizika od energetskog siromaštva, a ujedno je i temelj dekarbonizacije Europe i ostvarenja ciljeva klimatski neutralne Europe do 2050. godine. Na panelu sudjeluje i dr. sc. Vesna Bukarica, voditeljica Odjela za energetsku učinkovitost.

Rizik energetskog siromaštva najviše prijeti ranjivim skupinama ljudi, među kojima su najugroženije žene, stoga će drugi panel ove konferencije – “Siromaštvo i žene” – biti posvećen ženama i njihovom zdravlju te kako energetsko siromaštvo utječe na njih. 

Na konferenciji će se predstaviti projekti (i rezultati) koje provodi DOOR. Riječ je o projektima EmpowerMed i ENPOR projekt.

Konferencija je besplatna, uz obaveznu prijavu.

Program i prijavnicu možete pronaći OVDJE.

Podijeli

Više objava

Kategorije

Arhiva