ENERGETSKI INSTITUT HRVOJE POŽAR

Vijesti

Održan prvi po redu panel u sklopu DanuP-2-Gas projekta

U četvrtak, 17. ožujka 2022., održan je prvi po redu panel u sklopu DanuP-2-Gas projekta, u organizaciji Energetskog instituta Hrvoje Požar. Tema prvog panela bila je – Mogućnosti implementacije vodika i P2G u hrvatsko gospodarstvo.

Kao moderator, voditelj projekta Dinko Đurđević (EIHP) otvorio je panel prezentacijom o DanuP-2-Gas projektu. “Projekt DanuP-2-Gas ima za glavni cilj iskorištavanje potencijala energije biomase u Dunavskoj regiji te iskorištavanje istoga dodavanjem koncepta skladištenja energije iz neiskorištenih obnovljivih izvora energije (suvišak u proizvodnji). Navedenim konceptom se povezuje elektroenergetski i plinski sustav, na način da se koriste obnovljivi izvori energije i proizvedena električna energija, s ciljem proizvodnje plina (biometan) kojega je moguće jednostavnije skladištiti, ali i koristiti u plinskom sustavu“, istaknuo je Đurđević.

Zahvaljujemo ostalim hrvatskim projektnim partnerima koji su održali prezentacije o bazama podataka (Marko Ban, SDEWES), alatu za optimiranje čvorišta za spajanje sektora (Marijo Šundrica i Antonio Karneluti, FER) i katalogu poticajnih mjera (Mario Vašak, FER), kao i gospodinu Vjekoslavu Jukiću iz Ministarstva gospodarstva i održivog razvoja koji je predstavio Strategiju vodika Republike Hrvatske potvrđenu od strane Vlade upravo u vrijeme održavanja panela.

Partneri panela bili su HUP i HGK, a odaziv je bio više nego odličan – više od 110 prijava i  gotovo 90 aktivnih sudionika.

Prezentacije s prvog panela možete pogledati i na linku – 1. PANEL, a ukoliko želite snimku panela javite nam se na e-mail: power2gasproject@gmail.com.

Vidimo se uskoro na sljedećem panelu!

Za pravovremene informacije možete se prijaviti na naš newsletter preko maila power2gasproject@gmail.com.

Podijeli

Više objava

Kategorije

Arhiva