ENERGETSKI INSTITUT HRVOJE POŽAR

Vijesti

Održana EUB SuperHub edukacija u sklopu Programa usavršavanja za energetske certifikatore

Program usavršavanja za osobe ovlaštene za provođenje energetskih pregleda i energetsko certificiranje zgrada održan je 26. i 27. veljače 2024. u Zagrebu, u prostorima Ekonerga, u organizaciji Energetskog instituta Hrvoje Požar.

Prvi dan je bio namijenjan osobama arhitektonske i građevinske struke ovlaštenim za provođenje energetskih pregleda i energetsku certifikaciju zgrada s jednostavnim (MODUL 1) i sa složenim tehničkim sustavom (MODUL 2), dok je drugi dan bio namijenjen osobama strojarske i elektrotehničke struke. Predavanja su održali istraživači EIHP-a: Toni Borković, dipl. ing. arh., i dr. sc. Marina Malinovec Puček, dipl. ing. stroj.

Ovaj program usavršavanja bio je posvećen nadolazećoj izmjeni direktive o energetskim svojstvima zgrada (EPBD direktiva), čiji je glavni cilj povećanje stope energetske obnove zgrada kako bi se postigla klimatska neutralnost u sektoru zgradarstva do 2050. godine. U sklopu Programa usavršavanja predstavljen je europski projekt EUB SuperHub (Europsko središte održivosti zgrada i energetskog certificiranja) i njegovi glavni rezultati: one-stop-shop, nova generacija energetskog certificiranja zgrada, digitalni dnevnik zgrade i odabrani sustav od ukupno 21 indikatora koji pokrivaju područje energetske učinkovitosti, održivosti i pametnih tehnologija.

Podijeli

Više objava

Kategorije

Arhiva