ENERGETSKI INSTITUT HRVOJE POŽAR

Vijesti

„Predikcija proizvodnje vjetroelektrana“

U sklopu programa Business Development and Innovation Croatia, financiranog od strane Norveškog financijskog mehanizma, 1. rujna 2021. započeo je projekt „Predikcija proizvodnje vjetroelektrana“, koji će trajati dvije godine. Nositelj projekta je tvrtka Sedam IT, a partner Energetski institut Hrvoje Požar.

Cilj ovog projekta je razvoj rješenja za bolje predviđanje proizvodnje vjetroelektrana, prilagođeno lokalnoj vjetroklimi, kako bi se smanjili operativni troškovi za uravnoteženje elektroenergetskog sustava. Za obradu velike količine podataka koristiti će se modeli strojnog učenja. Partneri će se zajedničkim snagama uhvatiti u koštac s navedenim izazovima kako bi inovativnim proizvodima i uslugama ponudili rješenje s dodanom vrijednošću na tržištu. Stručnost koju partneri posjeduju čini ih idealnim suradnicima jer se nadopunjuju i kompletiraju potrebna znanja za razvoj rješenja.

Projekt je podržan sredstvima Norveškog financijskog mehanizma 2014–2021, u okviru Programa Business Development and Innovation Croatia.

Ukupna vrijednost projekta: 998.940 EUR

Bespovratna sredstva: 468.000 EUR

                     
                                          

Podijeli

Više objava

Kategorije

Arhiva