ENERGETSKI INSTITUT HRVOJE POŽAR

Vijesti

Konferencija projekta ‘Razvoj integriranog rješenja za dugoročno strateško planiranje energetskih i klimatskih politika uz izradu zajedničkih energetskih i klimatskih planova’

Dana 13. listopada 2021. godine predstavnici Energetskog instituta Hrvoje Požar (EIHP) bili su domaćini početne projektne konferencije koja se održala u u sklopu 16. Konferencije o održivom razvoju sustava energije, vode i okoliša (SDEWES) u Dubrovniku.

Centar SDEWES posvećen je unapređenju i širenju znanja o metodama, politikama i tehnologijama za povećanje održivosti razvoja odvajanjem rasta od korištenja prirodnih resursa i prelaskom na gospodarstvo temeljeno na znanju. Ove godine događaj je održan u hibridnom obliku, s oko 220 ljudi na licu mjesta i više od 3 500 komentara u online raspravi. EIHP je održao otvorenu sjednicu projekta ‘Razvoj integriranog rješenja za dugoročno strateško planiranje energetskih i klimatskih politika uz izradu zajedničkih energetskih i klimatskih planova’ (KK.01.1.1.07.0038).


Dr. sc. Dražen Balić iznio je pregled projekta i planove za buduće aktivnosti. Andro Bačan je održao zanimljivu prezentaciju pod nazivom ‘Višekriterijska prostorna analiza za planiranje elektrana na OIE – primjer Sunčanih elektrana’. Dr. sc. Goran Majstrović potaknuo je raspravu svojim izlaganjem ‘Utjecaj velikog povećanja obnovljivih izvora energije na tržišta, emisije i električnu mrežu jugoistočne Europe’. Ovom prezentacijom sudionici su imali priliku vidjeti i raspravljati o utjecaju različitih energetskih politika, mjera i instrumenata, kao što su integracija OIE, cijena CO2, spajanje tržišta, na tržište električne energije, kao i na razvoj prijenosne mreže. 

Podijeli

Više objava

Kategorije

Arhiva