ENERGETSKI INSTITUT HRVOJE POŽAR

Vijesti

Pridružite se nacionalnoj radionici na temu bioekonomije, u sklopu projekta CELEBio


Veliko nam je zadovoljstvo pozvati vas na sudjelovanje u nacionalnoj radionici u sklopu CELEBio projekta, na temu bioekonomije. Radionica će se održati 5. studenog 2020. godine, s početkom u 9h, putem virtualne platforme GoToMeeting.
CELEBio projekt pruža informacije o potencijalima i prednostima djelatnosti koje se temelje na biomasi, a dostupne su u srednjoj Europi za lokalna gospodarstva, okoliš i društvo. Dinamika kojom se odvija razvoj bioekonomije u Europi nije uravnotežena, a osobito zaostaju zemlje srednje, istočne i jugoistočne Europe koje po uspješnosti u području inovacija spadaju u skupinu umjerenih inovatora. Jedan od razloga takve neravnoteže je nedovoljno poznavanje potencijala za razvoj industrija temeljenih na biomasi, uključujući i nedostatak potpora razvoju sektora. Istovremeno te zemlje nisu dovoljno prepoznate unutar EU-a, a politike koje nameću izazovne ciljeve ne uzimaju u obzir njihove specifičnosti.
U sklopu radionice bit će predstavljeni dokumenti izrađeni tijekom projektnih aktivnosti, koji pružaju uvid u potencijale biomase i dionike na nacionalnoj razini. Ujedno će biti komentirane podloge za izradu nacionalnog akcijskog plana. CELEBio radionica će također uključiti i prikaz rezultata BIOEASTsUP projekta (Statistički pokazatelji za razvoj industrije temeljene na biomasi).
Više informacija o projektima možete pronaći na sljedećim stranicama:

Radionica će se održavati na hrvatskom jeziku, uz jednu prezentaciju na engleskom (organizator ne osigurava simultani prijevod).
Rok za registraciju na radionicu je 2. studeni 2020.  On-line obrazac za prijave.. Nakon isteka roka prijave ćete na mail dobiti upute kako pristupiti platformi za sudjelovanje.
PROGRAM

Podijeli

Share on facebook
Share on twitter
Share on linkedin

Više objava

Kategorije

Arhiva