ENERGETSKI INSTITUT HRVOJE POŽAR

Vijesti

Pridružite se nacionalnoj radionici na temu bioekonomije, u sklopu projekta CELEBio


Veliko nam je zadovoljstvo pozvati vas na sudjelovanje u nacionalnoj radionici u sklopu CELEBio projekta, na temu bioekonomije. Radionica će se održati 5. studenog 2020. godine, s početkom u 9h, putem virtualne platforme GoToMeeting.
CELEBio projekt pruža informacije o potencijalima i prednostima djelatnosti koje se temelje na biomasi, a dostupne su u srednjoj Europi za lokalna gospodarstva, okoliš i društvo. Dinamika kojom se odvija razvoj bioekonomije u Europi nije uravnotežena, a osobito zaostaju zemlje srednje, istočne i jugoistočne Europe koje po uspješnosti u području inovacija spadaju u skupinu umjerenih inovatora. Jedan od razloga takve neravnoteže je nedovoljno poznavanje potencijala za razvoj industrija temeljenih na biomasi, uključujući i nedostatak potpora razvoju sektora. Istovremeno te zemlje nisu dovoljno prepoznate unutar EU-a, a politike koje nameću izazovne ciljeve ne uzimaju u obzir njihove specifičnosti.
U sklopu radionice bit će predstavljeni dokumenti izrađeni tijekom projektnih aktivnosti, koji pružaju uvid u potencijale biomase i dionike na nacionalnoj razini. Ujedno će biti komentirane podloge za izradu nacionalnog akcijskog plana. CELEBio radionica će također uključiti i prikaz rezultata BIOEASTsUP projekta (Statistički pokazatelji za razvoj industrije temeljene na biomasi).
Više informacija o projektima možete pronaći na sljedećim stranicama:

Radionica će se održavati na hrvatskom jeziku, uz jednu prezentaciju na engleskom (organizator ne osigurava simultani prijevod).
Rok za registraciju na radionicu je 2. studeni 2020.  On-line obrazac za prijave.. Nakon isteka roka prijave ćete na mail dobiti upute kako pristupiti platformi za sudjelovanje.
PROGRAM

Podijeli

Više objava

Kategorije

Arhiva